А мій човен риби повен

Відбулись змагання на Кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС»

Риболовля відбудеться за будь-якої погоди. Це аксіома для  любителів змістовного проведення часу. Вранці на час початку змагань зі спортивної риболовлі вітер був помірним. Але потім його сила помітно зросла і на водосховищі збільшились хвилі. Однак такі «примхи» не вплинули на 26 представників команд, які вийшли на водосховище на човнах. Вони активно закидали блешні і чекали зустрічі із хижою рибою.

Для риболовлі з човна у бага­тьох випадках допомагає правильно обрана тактика. Вона досить проста – необхідно знайти місце «дислокації» окунів, щук, судаків і примусити їх реагувати на «не справжню» рибу, тобто воблери, твістери, попери… А це вже мистецтво. Принаймні з таким визначенням погодяться бувалі рибалки.

Головний суддя змагань провів інструктаж учасникам і наголосив на чіткому дотриманні ними правил безпечної поведінки на воді. Категорично було заборонено виходити на воду без рятувального жилета і непідготовленого плавзасобу.

Коли промайнули чотири з половиною години спортивної риболовлі, стало зрозуміло, що багатьом учасникам є чим похизуватись. Члени суддівської колегії Петро Кар­пов, Анатолій Бєлокобильський на чолі з головою «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергієм Онищуком провели ретельне зважування «трофеїв». У номінації «найбільша риба» відзначився Валентин Апарін. Його окунь заважив 380 грамів. На цілу сотню грамів менше виявилась рибина в Олександра Брайловського.

Найбільшою інтригою змагань стало зважування командних уловів. Валентин Апарін та Павло Антонюк свою команду назвали «Буйні». Але вони виявилися просто активними, бо зуміли упіймати аж 3 кілограми 750 грамів. Другий результат – 2 кілограми 730 грамів – був зафіксований у представників «FISH-NETISH» (Олег Гей і Федір Булько). Дещо скромніший результат у В’ячеслава Полейчука та Олександра Ярмолюка (команда «Барк») – 2 кілограми 370 грамів. До речі, за правилами змагань до заліку зараховувалось не більше двох десятків виловлених рибин.

У церемонії нагородження переможців взяв участь голова профкому ВП ХАЕС Михайло Гук. Він побажав не зупинятись на досягнутому і запевнив, що всі хороші починання рибалок, які працюють на електростанції, будуть мати підтримку.

Не стояв осторонь організації спортивної риболовлі нетішинський підприємець Віктор Кондрацький, який опікується роботою крамниці «Мисливство та рибальство». Від його імені переможцям були вручені рибальські аксесуари. До когорти так званих спонсорів долучився і член «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Федір Булько, який вручив своїм колегам-переможцям риболовні атрибути.

Зараз рибалки живуть очікуванням зимової риболовлі, яка за сприятливих погодніх умов може відбутись напередодні Дня енергетика.

Олександр Шустерук

Відповідно з наказом Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Хмельницькій  області №159 від 18 жовтня поточного року, встановлено заборону на вилов водних живих ресурсів з 1 листопада 2012 року до початку весняного нерестового періоду 2013 року на Полянському піщаному кар’єрі від залізничного мосту по витоку р.Горинь протяжністю 50 метрів у зв’язку з віднесенням вказаної водойми до основних місць зимівлі водних живих ресурсів.

П.Фльонс, старший державний інспектор