XXVII УНІВЕРСІАДА В КАЗАНІ: ОЛЬГА ХАРЛАН І ГАЛИНА ПУНДИК НА П’ЄДЕСТАЛІ

Українські шаблістки завершили програму індивідуальної першості фехтувальників на XXVII Універсіаді в Казані золотом і бронзою. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани вже другу Універсіаду поспіль піднялася миколаївська спортсменка Ольга Харлан, а бронзу завоювала нетішинка Галина Пундик.

Для Харлан єдиною серйозною суперницею виявилася росіянка Катерина Дьяченко, бій з якою у півфіналі завершився з різницею всього в один удар на користь українки - 15:14. Решті ж опоненток Ольга не дала жодного шансу на перемогу - до півфіналу Харлан не випускала супротивниць з «п’ятірки», ну а в золотому поєдинку з Олімпійською чемпіонкою Лондона 2012 кореянкою Жійон Кім Харлан здобула перемогу з рахунком 15:9.

Володарка бронзи нетішинка Галина Пундик (на знімку) по дорозі до п’єдесталу пошани в 1/16 фіналу перемогла румунку Міхаеллу Буліц (15:11), далі виграла у подруги по команді нетішинки Аліни Комащук (15:14), яка у підсумку стала десятою, і в півфіналі поступилася Кім (9:15).

Не склалось у індивідуальних змаганнях у чоловіків, де за збірну України виступали двоє нетішинців Дмитро Бойко та Дмитро Пундик, киянин Андрій Ягодка, якому у 2011 році підкорилось індивідуальне золото та юний спортсмен Євген Стаценко.

Одного бійця - Дмитра Бойка - збірна втратила на початку турніру, а от Андрій Ягодка, Дмитро Пундик та Євген Стаценко впевнено дійшли до 1/8 фіналу, де одночасно склали зброю.

Поразки Стаценко і Пундика стали ще більш прикрими, коли стало зрозуміло, що якби хлопці виграли у своїх суперників, то в чвертьфі­налі вони б зустрілися між собою, і одна медаль гарантовано була б в активі України. Однак удача була явно не на нашому боці і Пундик програв росіянину Веніаміну Решетнікову (10:15), який у результаті завоював срібло, Стаценко не впорався з німцем Максиміліаном Кіндлером (7:15), а Ягодка з рахунком 13:15 поступився грузинському спортсменові Сандро Базадзе.