Я беру приклад з видатного земляка

В актовій залі Грицівського ВПУ № 38 відбулася зустріч з майбутніми волонтерами, учасниками двотижневого тренінгу, який проходив в рамках проекту “Створення Корпусу волонтерів для сільських громад України”.

Громадська організація Фонд “Стара Волинь” проводила навчання для 40 представників Миколаївської, Дніпропетровської, Луганської, Вінницької, Рівненської, Львів­ської, Тернопільської та Хмельни­цької областей.

З поміж інших тут був чоловік на інвалідному візку. Як виявилося, це Юрій Островський, житель села Полянь Славутського району, який протягом 14 днів разом з матір'ю був активним учасником тренінгу. Він не пропустив жодного дня навчання.

Незважаючи на обмежені фізичні можливості, Юрій здобув вищу освіту - закінчив міжнародний університет розвитку людини “УКРАЇНА” і отримав ступінь бакалавра права.

“Мене особисто дуже зацікавила трагічна доля деяких видатних творчих людей, які, як і я, мали фізичні обмеження і, не зважаючи на це, боролись за життя та залишили після себе великий творчий скарб – пісні, твори, картини… Дуже хочу бути схожим на них”, - сказав Юрій. Село було, є, та завжди буде тим головним стриженем, на якому тримається Україна. Я живу в селі і люблю його. Як волонтер, сприятиму тому, щоб моє село розвивалось і стало перспективним. В житті беру приклад з Миколи Островського, - з гордістю сказав Юрій. - Навіть прізвище до цього зобов'язує!”