ЯК ОМИНУТИ ЧЕРГИ

У нашій газеті неодноразово розповідалось про важливість своєчасної оплати за надання комунальних послуг, бо це, насамперед, позначається на ефективності роботи такого підрозділу, як комунальне господарство ХАЕС. Жителі Нетішина мають можливість розраховуватись за спожиту воду, використане тепло у чотирнадцяти місцевих відділеннях та філіях вітчизняних банків. Як показує досвід, у сфері розрахунків за комунальні послуги сьогодні є певні незручності. Саме на цьому акцентує увагу начальник Нетішинського відділення Укрексімбанку Юрій Богдан.

- Під час внесення платежів за комунальні послуги в нашому місті, - розповідає Юрій Гергійович,- у банківських установах часто створюються черги. Це пов’язано з тим, що на кожного клієнта при оформленні платіжних документів затрачається від п’яти до десяти хвилин. Не важко порахувати, скільки триватиме операція, коли черга складатиметься принаймні із десяти та більше осіб. Затративши свій вільний час в одному відділенні, люди змушені навідуватись до інших, бо не в усіх банківських установах є можливість сплатити за всі види комунальних послуг.

Чи є вихід із такої ситуації? Звичайно, є. Це раціональне використання можливостей сучасних комунікаційних систем. Вже доведено значні переваги такої послуги, як платежі через систему Інтернет-банкінг «Фінансовий портал: «Дешевше, зручніше та швидко». Все, що потрібно для реалізації такої можливості – це звичайний комп’ютер, або мобільний телефон, які підключені до мережі Інтернет і мають доступ до послуги «Фінансовий портал», яку надає Нетішинське відділення АТ «Укрексімбанк».

Переваги очевидні. Насамперед – оперативність. Як мовиться, у черзі стояти не потріб­но. Важливим також є те, що така послуга дає можливість зекономити кошти, які необхідно сплатити за послуги банківських касирів. Загальний перелік платежів майже кожного клієнта досить великий – за навчання та дитячий садок, послуги Інтернету, користування кабельним, супутниковим телебаченням, домофоном, водогоном, каналізацією а також квартирна плата. Варто задуматись, а чи не переглянути свої втрати вільного часу і стати більш цивілізованим?

Під час розмови із Юрієм Бог­даном  переконався, що сьогодні є можливість заощаджувати час на проведенні різних фінансових операцій. Принаймні це важливо для працівників ХАЕС.

Олександр Шустерук

 На знімку: начальник Нетішинського відділення Укрексімбанку Юрій Богдан з працівниками колективу ХАЕС

Фото  автора