З 2 січня 2013 року підрозділи Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області, як і в інших регіонах країни, розпочали оформлення паспортів громадян України для виїзду за кордон.

Нагадаємо, що раніше цю функцію виконувала паспортна служба УМВС. Завдяки злагодженим діям керівництва УДМС та УМВС оперативно відбулась передача необхідної документації та обладнання, завчасно  проведено підготовку фахівців. Таким чином, у Хмельницькій області процес передачі повноважень відбувся швидко і не завдав жодних незручностей громадянам, які виявили бажання отримати закордонний паспорт. 
Нині заяву-анкету для отримання закордонного паспорта можна оформити в обласному управлінні ДМС та в п'яти територіальних підрозділах, оснащених відповідним обладнанням, - Хмельницькому міському відділі УДМС, Кам'янець-Подільському, Дунаєвецькому, Старокостянтинівському та Шепетівському районних секторах УДМС. 
Мешканці Хмельницької області, які виявили бажання отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон, можуть звертатися до підрозділів ДМС незалежно від місця реєстрації. 
Загалом же в нашій області щомісяця оформлюється майже дві тисячі заяв-анкет для видачі закордонних паспортів, і нині ця тенденція зберігається.

Віктор ПИЛИПЧУК, начальник  К-П  МВ УДМС України  в  Хмельницькій області.