Яка вона, формула щастя

У кожного своя з огляду на власне світосприйняття і бачення буття. Відтак марно сподіватися на одну сталу відповідь що ж криється за багатьма невідомими, з яких складається формула щастя. Тут, як мовиться, скільки людей, стільки й думок. Деякі з них почула, спілкуючись з представницями прекрасної статі нашого трудового колективу. Своїм співрозмовницям ставила наступні запитання.

1. Що для вас успішна жінка?

2. Успішна - значить щаслива?

3. Ви щаслива жінка?

4. Ваша найзаповітніша мрія в поточному році.

Діалог видався змістовним, думки виважені. Ось які відповіді ми отримали.

Людмила Сергіївна Гуц, заступник начальника ЦГЗ по роботі з персоналом.

1.      Жінка, котра вранці, поглянувши в дзеркало, про себе відзначає: а я не погано виглядаю. І ловить себе на думці, що дуже хочеться на роботу, в колектив, з яким поріднилася. А під кінець робочого дня відчуває, як же вона засумувала за домом, і мерщій повертається туди, де на  неї чекають розуміння і затишок.

2.      Якщо все виглядає саме так, то успіх і щастя справді йдуть поруч.

3.      Дякую Богу за те, що маю, а казати вголос те, про що зараз запитуєте, не наважуюся. Щоб не зурочити.

4.      Моя мета – стабільність, здоров’я, злагода.

Оксана Вячеславівна Карташева, начальник юридичного відділу.

1.      Для того, щоб відчувати себе успішною, потрібно наступне: здорові діти та родина, благополуччя і мир у сім’ї, пристойна робота.

2.      Напевне, ні. Хіба мало знаємо прикладів, коли жінка успішно просувається кар’єрними сходинками, користується авторитетом і повагою людей, а щастя не має. Зрештою, у кожного свої цінності і критерії, за якими визначається рівень успішності і щастя. За моїми переконаннями – сім`я понад усе.

3.      Якраз сьогодні вранці думала про це (сміється). Моя відповідь: «Так».

4.      Хотілося б, щоб усе добре склалося з купівлею квартири для сина.

Марія Іванівна Бульботко, кухар 4-го розряду їдальні №9.

1.      Якщо жінка має хороше здоров’я, живе в достатку, в домі злагода і гармонія, не завдають прикрощів діти, її по-праву можна вважати успішною.

2.      Мабуть це не завжди спів­звучні речі. За відсутності ладу в сім’ї, наприклад, щасливою її можна вважати з натяжкою.

3.      Є певні обставини, які хотілося б змінити на краще, але це не завжди в моїх силах. Втім, я не падаю духом, намагаюся бути оптимісткою і не скаржитися на життя.

4.      Здоров’я рідним, передусім, сину. Він після закінчення Львів­ського політеху живе і працює у Львові, рада була б бачити сина в парі.

Марія Антонівна Нечипорук, комірник ГТЦ.

1.      Маючи хорошу сім`ю, дітей, постійну роботу, не знаючи жодних хвороб,  відчуваючи свою затребуваність вдома і в колективі, жінка вправі називати себе успішною. Рада, що не мала причин часто міняти роботу, багато років віддала торгівлі, вже 11 років у ГТЦ, почуваюся поміж людьми  комфортно.

2.      Думаю, це не завжди так.

3.      Я рано втратила чоловіка, отож життя складалося нелегко. Але зуміла піднятися над проблемами, не втрачаю сили духу й дотепер. Щаслива тим, що зуміла вистояти, тішуся дітьми – їх у мене двоє, онуками, адже я чотирикратна бабуся. Найстарша внучка навчається в університеті, а найменшенькому внучкові трохи більше двох років.

4.      Ця мрія на роки: щоб здоровими й щасливими були діти і внуки, добрими для родини і людей.

Тетяна Сергіївна Притуляк, інженер-радіофізик 2 категорії ЦРБ.

1.      Відчувати себе успішною жінка може в міцній сім’ї, коли поруч надійне плече – підмога й опора, коли не завдають приводів для смутку і тривог діти.

2.      За цих умов вона щаслива. Матеріальне забезпечення також багато важить, але саме по собі нічого не варте.

3.      На жаль, нещодавно я втратила чоловіка, нелегко зараз на душі. Намагаюся згадувати і думати про все хороше й добре, що було у нас.

4.      З нетерпінням чекаю народження внучки, буде сестричка моєму внучкові. Хочу, щоб і молодша донечка порадувала подібним подарунком.

Ольга Андріївна Гнатів, лаборант хіманалі­зу 5-го розряду хімцеху.

1.      У кожної жінки на першому місці сім’я, вона прагне облаштувати затишний куточок, в якому комфортно подружжю і дітям. Це неймовірно важка праця, яка забирає багато сил, часу, здоров’я. Але сповна реалізувати себе жінка може тоді, коли має улюблену роботу, вірних друзів, заняття для душі. Я й подорожувати люблю, і відпочивати змістовно, концерти відвідувати. А як же інакше?

2.      Усі ми по-різному тлумачимо поняття щастя. Нерідко виходить так, що справжню ціну йому розуміємо тільки тоді, коли втрачаємо щось таке, чим варто було б дорожити повсякчас. І починаємо бідкатися, нарікати на долю. Щасливий той, хто вміє радіти кожному прожитому дню. Хто навіть у великому мінусі знаходить плюси.

3.      Щаслива вже тим, що народилася жінкою, пізнала радість материнства. Хіба цього мало?

4.      Хочу бачити щасливими своїх дітей, які були б забезпечені роботою та житлом, жили гідно та в любові.

Валентина Яківна Брень, провідний економіст планово-економічного відділу ЕРП.

1.      Успішна жінка та, котра реалізувалась як мати. Та, яка має роботу, підтримку в сім’ї, задоволення від того, як складається життя в дітей.

2.      Не завжди. З боку виглядає, наче все в людини добре, а от душа в той час боліти в неї може.

3.      Щастя моє в тому аби здоровими були діти і внуки.

4.      У мене поки що один внук, рада буду, якщо полку внучат прибуде.

Ольга Сокол

Фото Валерія Валуєва