«Юна енергетична хвиля» дісталась Нетішина

19-20 квітня у Нетішині проходив V Всеукраїнський турнір із плавання "Юна енергетична хвиля". Участь в змаганнях брали команди юних плавців (понад 140 учасників) міст-супутників АЕС України, Східної об’єднаної організації профспілки (м. Жовті Води), а також Рівного, Луцька, Шепетівки, Кам'янця-Подільського. Турнір проходив за підтримки Хмельницької АЕС та Атомпрофспілки України.

На урочисте відкриття заходу були запрошені голова первинної профспілкової організації ХАЕС Михайло Гук, міський голова Олександр Супрунюк. Вони привітали  учасників змагань, побажавши спортсменам чесної боротьби, легкої води і блискучих перемог, а глядачам та гостям – найкращих вражень та незабутніх емоцій. Михайло Володимирович висловив вдячність і наставникам молоді, які розвивають даний вид спорту у містах-супутниках АЕС і в цілому в Україні.

Змагалися плавці у чотирьох вікових категоріях. Найкращий результат серед господарів турніру у віковій категорії 2003-2004 р. н. продемонстрував Максим Юхимець, який на стометрівці вільним стилем посів перше місце. Серед дівчат у цій віковій категорії найшвидшою була нетішинка Дар’я Карташева, яка також на дистанції сто метрів вільним стилем піднялася на першу сходинку.

У віковій категорії 2005-2006 р. н. вихованець комплексної дитячо-юнацької школи, якою опі­кується профспілка Хмельницької АЕС, Іван Половко став переможцем на стометрівці батерфляєм.

Серед наймолодшої категорії перше та два других місця у різних стилях плавання посів Тимур Житовоз, якого визнано кращим спортсменом турніру.

За словами організатора турніру, тренера нетішинських плавців Анатолія Олійника, юні спортсмени із міста-супутника Хмельницької АЕС продемонстрували достойні результати і поклали до своєї скарбнички двадцять медалей різного ґатунку.

В рамках програми змагань спортсмени також відвідали інформаційний центр та побували на оглядовому майданчику Хмельницької АЕС. Під час турніру юні плавці мали нагоду продемонструвати свої спортивні досягнення та дізнатися більше про атомну енергетику.

Власна інформація

Фото Тетяни Степанюк