Юна енергетична хвиля

Нетішин з іні­ціативи КДЮСШ ППО Хмельницької АЕС  та ВП ХАЕС став місцем проведення всеукра­їн­ських змагань з плавання «Юна енергетична хвиля». Ор­ганізатори ставили за мету зміцнення дру­жніх стосунків між спортсменами в рамках іміджевих заходів з розвитку атомної енергетики в Україні; намагались підвищити майстерність юних плавців ЦФСК «Атом України, визначали кращих спортсменів галузі для участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, популяризували плавання, як вид спор­ту, що приносить не лише призи, але й задоволення та здоров’я. До Нетішина з’їхались представники міст-супутників АЕС Куз­не­цов­ська (РАЕС), Южно-Українська (ЮУ АЕС) та підприємства «СхідГЗД) з Жовтих Вод, усього понад 110 чоловік.

Відзначимо, що на змаганнях встановлено рекорд Нетішина: з показником 0.25.31 на п’ятдесятиметрівці вільним стилем відзначився Павло Хвалько. Три плавця виконали норматив 1 дорослого розряду, один другого і три – третього. Нетішинці також були переможцями  у 14 запливах. Зокрема перші місця вибороли Юрій Омельчук (50 м.на спині), Діана Дяденчук та Артем Приганович (50 та 100 м брасом), Ольга Чмерук та Павло Хвалько (50 м вільним стилем та 50 м брасом), Вікторія Поліщук та Богдан Ярощук (100 м батерфляй), Діана Карташева,  Юлія Власюк та Богдан Ярощук (100 м на спині).

Головний суддя змагань Анатолій Олійник відзначив високий потенціал плавців, прекрасні результати і – головне – атмосферу дружби та взаєморозуміння.

Віктор Павлов