Шаблi до бою!

 ХХІV Міжнародний турнір з фехтування на шаблях, присвячений Дню енергетика, традиційно зібрав у Нетішині юних спортсменів із Києва, Миколаєва, Одеси, Черкас, Скадовська, Ужгорода та Молдови.

Вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ППО ХАЕС входять до когорти найсильніших шаблістів не лише нашої держави, але й гідно представляють Нетішин на міжнародному рівні. Юні фехтувальники не залишилися без медалей і вдома.

Найкращих результатів серед юна­­ків  молодшої вікової категорії добились Дмитро Загребельний, який посів друге місце, та на третю сходинку піднявся Єгор Жебель.

Серед дівчат міста-супутника Хмельницької АЕС за підсумками турніру третє місце посіла Карина Фоміна.

На збіглих вихідних було проведено також черговий етап «Дитячої ліги» в м. Київ, де нетішинські шаблі­сти завоювали дві медалі. Зокрема, у віковій категорії 2003-2004 років народження, бронзову нагороду виборола Софія Коваленко, яка за підсумками всіх етапів Ліги стала другою. Стабільні результати протягом року демонструвала і Катерина Савчук, посівши четверту сходинку у загальному рейтингу. Дмитро Колобаєв з Нетішина став другим у цьогорічному рейтингу серед юнаків 2005-2006 років наро­дження, здобувши на останньому етапі ліги перемогу над усіма суперниками.

Міжнародним турніром у місті супутнику атомної станції фехтувальники завершили сезон 2016 року, попереду нові змагання та чергові здобутки юних шаблістів