Ювілей – в умовах воєнного часу

Наступник спорткомплексу  – відділ соціальних об’єктів ВП ХАЕС – святкує 35-літній ювілей у дусі воєнного часу.

Колектив придбав буржуйки для ЗСУ, доклав певну суму захисникові до збору на тепловізор, подбав про аквареабілітацію для військових. Водночас відділ-ювіляр оновлює соціальну інфраструктуру, забезпечує умови для оздоровлення працівників ХАЕС, дбає про високий рівень спортивної бази…

«Сьогодні ми живемо в умовах війни. Тому ювілейну дату не святкуємо, а кошти спрямовуємо на допомогу ЗСУ», – наголошує Зінаїда Количева, начальниця відділу соціальних об’єктів Хмельницької АЕС. Немає сумніву, що з таким підходом до спільної справи, і з такими людьми – Перемога вже поруч.

 З перших днів війни працівники відділу соціальних об’єктів ВП ХАЕС організували плетіння маскувальних сіток для потреб армії, готували смачні гостинці на фронт, опікувалися внутрішньо переміщеними особами. А як інакше? Адже троє працівників ВСО відправили на фронт своїх дітей.

На базі соціальних об’єктів ВП ХАЕС проводяться благодійні акції, зібрані кошти спрямовуються на потреби ЗСУ.

Керівник Зінаїда Количева відзначає: війна згуртувала її колектив. Коли амуніція була в дефіциті, мати трьох дітей Ольга Боячук ночами шила розгрузки для наших захисників. Жінка власноруч розробила викройку. Зрештою, кожен працівник ВСО зайняв власну нішу допомоги ЗСУ.

Своє 35-річчя колектив почав святкувати ще 14 жовтня. Саме тоді, приготувавши домашні гостинці, господині ВСО відвідали воїнів, які проходять реабілітацію на базі Нетішинської СМСЧ. Серед подарунків – 50 відвідувань плавального басейну, які профінансували співробітники відділу. Вивчивши, наскільки дієвою виявиться реабілітація у басейні, ймовірно, зроблять акцію постійною.

 «Премію, виділену до 35-ліття, спрямували на виготовлення чотирьох буржуйок, долучилися й до збору коштів на теп­ловізор для наших захисників», – розповідає Зінаїда Леонідівна. Жартома, але без тіні посмішки, вона перефразовує вислів, почутий колись на Закарпатті: «Копієчка до копієчки, орк до орка»…  Здається, під таким девізом відділ живе, працює і донатить з 24 лютого.

…Спорткомплекс, а після реорганізації – відділ соціальних об’єктів (ВСО) ВП     ХАЕС – у різний час очолювали  Іван Степаненко, Едуард Фединяк, Степан Пінчук, Микола Дейнека, Олек­сандр Міхаленко, Микола Поліщук. З 13 травня 2021 року – Зінаїда Количева. Основні зусилля ке­рівника спрямовані на оновлення соціальної інфраструктури, заміну старих, віджилих майданчиків на сучасні. Ініціатива на часі, адже в Україні внаслідок вій­ни зруйновано 94 спортивні об’єкти. І Нетішин може стати гідною базою для підготовки спорт­сме­нів з різних куточків України, платформою для проведення змагань.

Загалом у ВСО працює 56 осіб: оператори, лаборанти, ремонтники, прибиральники, конт­ролери, адміністратори... Цей ювілей – особлива дата для Маргарити Рижик, контролера підтрибунних приміщень, та Нелі Нікітчук, лаборанта,  які трудяться тут з перших днів.

Колектив відділу соціальних об’єктів забезпечує експлуатацію будівель, спортивних споруд й обладнання, долуча­ється до організації спор­тивних заходів, а також здійснює ефективне обслуговування відвідувачів. Територія, яку обслуговує ВСО, охоплює 9,2 га, на ній розташовано п’ять будівель та десять відкритих спортивних споруд. До послуг відвідувачів – сім спортивних залів різних напрямків та два басейни. За останні два роки колектив відчуває  потужну підтримку з боку керівництва ВП ХАЕС, ДП НАЕК «Енергоатом» та профспілкового комітету компанії. Відбувається оновлення інфра-     структури, триває робота з облаштування двох тенісних кортів, баскетбольного майданчика та штучного поля для міні-футболу. Зауважимо, вже цьогоріч планують провести перші тайми на новому футбольному полі, а наступної весни  – організувати баскетбольні чверті та тенісні сети.

У переддень ювілею начальник відділу соціальних об’єктів ХАЕС  Зінаїда Количева дякує колегам за згуртованість у час випробувань та бажає найголовнішого –  міцного здоров’я, витримки перед обличчям ворога, віри у ЗСУ, сили працювати й донатити! Спільними зусиллями – до Перемоги!

Лариса Власюк

На знімку: щирі українки із ВСО