З козацьким духом до малечі

Члени Нетішинського козацького полку Хмельниччини при Міжнародному союзі козаків «Запорізька Січ» (отаман - провідний інженер служби фізичного захисту Хмельницької АЕС Олександр Грицаєнко) - беруть участь у організації різних культурно-мистецких заходів. Нещодавно вони побували у гостях у вихованців Нетішинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Знайомство із місцевими козаками розпочалось із театралізованої мініатюри - джури продемонстрували основні елементи бойового гопака. А потім прозвучала коротка оповідь про історію створення козацтва на теренах України та його роль у здобуті незалежності нашій державі.

Юні козачата та їх наставники також організували для дітей-інвалідів ігрові змагання. Вихованці закладу мали можливість перевірити себе на швидкість наповнення посудин різними крупами, які складають основу відомого козацького куліша.

Позитивні емоції у дітей викликала участь у змаганнях на  найшвидше одягання козацького вбрання. Усім учасникам у проведенні змагань допомагали вихователі Нетішинського центру соціальної реабілітації дітей-інва¬лідів. За словами його очільника, візити до дітей з обмеженими фізи¬чними можливостями, є дуже корисними, бо театралізоване дійство запам’я¬товується надовго. Тому тут завжди раді гостям.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука