З ОМРІЯНИМИ «ТРОФЕЯМИ»

Шістнадцять команд у складі дуетів рибалок-аматорів минулої суботи взяли участь у  змаганнях з ловлі хижої риби спінінгом з човна в рамках кубка «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», які відбулися на ставку-охолоджувачі електростанції неподалік Острога.

Вранішній вітер видався помірним. Рибалки без проблем відчували навіть слабке клювання на блешні, твістери, попери. Заповітні «удари» на штучну приманку, як мовиться, не забарилися. Учасники змагань почали підбирати «ключик» до клювання обережних жителів водойми,  одні зайнялись активним пошуком риби, інші, кинувши якір, локально обловлювали акваторію водойми.

Ніхто не ігнорував настанов суддів проводити риболовлю чесно і не порушувати правил безпечного поводження на технічній водоймі. Показовим є те, що в процесі змагань жодна з команд  не була знята з дистанції за вихід за межі відведеної території та ігнорування рекомендацій суддів у секторі.

Коли головний суддя змагань, голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук біля дванадцятої години оголосив про завершення рибальського рандеву, розпочалась церемонія зважування. Вона виявилась цікавою всім учасникам змагань, оскільки існувала інтрига щодо результатів рибальської майстерності, бо ж на водойму потрапили зовсім не дилетанти.

Саме ж підбиття підсумків відбувалося за правилами наближеними до стандартів UFL.За підсумками спортивної риболовлі, найвправнішими рибалками виявилась команда «Сакура» із результатом 5 кілограмів 60 грамів хижої риби. Не на багато відстали від неї рибалки «Золотого окуня» - 4 кілограми 850 грамів та «Молодості» - 4 кілограми 770 грамів.

Рубіж у чотири кілограми також вдалося подолати спортивному дуету «Алон», їх результат виявився четвертим.Заявку на найбільшу рибину надали рибалки із «Канта». Нею став окунь вагою 750 грам.Проведення змагань з ловлі хижої риби з човна голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук запланував заздалегідь.

Було вирішено для їх проведення обрати сектор №1, який знаходиться на ставку-охолоджувачі електростанції з боку міста Острог. Там чимала глибина, що й давала шанс на вдалі улови.Зараз розпочнеться робота з організації традиційної спортивної риболовлі на поплавкову вудку з нагоди Дня рибалки та 15-річчя заснування «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Олександр Шустерук