За безпечну працю

Культура безпеки в числі найважливіших пріоритетів діяльності керівництва і кожного члена колективу Хмельницької АЕС. Вона прищеплюється з першої хвилини влаштування працівника на роботу, є складовою його діяльності і одним із оціночних факторів праці.

«Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві» - цьому аспекту були присвячені цьогорі­чні заходи  Тижня охорони праці на ХАЕС в рамках Всесвітнього дня охорони пра­ці. У фойє адмінкорпусу пос­тійно демонструвалась слайд-програма  на тему: «Безпека – понад усе». Були підготовлені інформаційні стенди та інша наглядна агітація. Здійснено перевірку стану охорони праці у підрозділах, проведено виробничі наради відповідного спрямування. Відтак висловлено 205 зауважень,  для усунення  яких розроблено заходи з призначенням відповідальних осіб та термінів виконання. Більшість зауважень усунута вже під час перевірки. Зрештою було підбито підсумки конкурсу з охорони праці за результатами роботи підрозділів у 2014 році.

Під час наради за участю керівників структурних підрозділів, начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області Олександра Кукурузи, начальника  державної інспекції нагляду в промисловості  за об’єктами підвищеної безпеки  Євгена Капцевича, начальника відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Нетішин  Олега Таранущенка генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко вручив грамоти кращим колективам і переможцям конкурсу рефератів. 

Так, переможцями конкурсу на кращий підрозділ з охорони праці стали: в групі  №1  - колектив  турбінного цеху (начальник А.Куценко); в групі  №2 -  транспортники (начальник М.Паришкура); в групі  №3 - цех господарського  забезпечення (начальник І.Мельничук); та  в групі   №4 – працівники навчально-тренувального центру (керівник В.Ісупов).

Апаратник блочної знесолювальної установки Ольга Хлонь, піднявши тему: «Безпека праці та охорона здоров’я при використанні на виробництві шкідливих речовин» виборола  першу позицію у конкурсі рефератів. Інженер з охорони праці транспортного цеху Наталія Дмитришина  проаналізувала «Класифікацію отруйних речовин» і здобула друге місце.

«Охрана  труда  и здоровья работников при работе с химическими веществами»  стала темою реферату  слюсаря 3-го розряду  цеху ТАВ  Олександра Шарги, з яким він пробився у трійку кращих. Звичайно, колективи і переможці конкурсу рефератів згідно з Положенням отримають відповідні заохочення.

В ході зустрічі генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко вручив подяки за співпрацю представникам наглядових органів. З свого боку начальник  державної інспекції нагляду в промисловості  за об’єктами підвищеної безпеки Євген Капцевич зазначив, що колектив Хмельницкої АЕС є флагманом у  галузі культури безпеки та охорони праці не лише в області, але в Україні. «Вам є чим пишатись і що демонструвати у цих напрямках, ви взірець для інших великих і малих підприємств», - зауважив  Євген Казимирович.

На відзнаках робота з прищеплення культури безпеки не закінчується. Вже 19-21 травня проведено чергові  Дні охорони праці у всіх  підрозділах  ВП ХАЕС   (із залученням уповноважених найманих працівниками осіб з питань охорони праці) згідно з вимогами «Положення про систему управління охороною праці на Хмельницькій АЕС» у відповідності з програмами цільових перевірок підрозділів.

Віктор Гусаров

На знімках: генеральний директор М.Панащенко вручає грамоту начальнику відділення Виконавчої дирекції Фонду со­ціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захво­рювань у м.Нетішин  Олегу Та­ра­нущенку; переможці конкурсу рефератів та керівники наглядових органів.

Фото  автора