Захистили власні дослідження

В Києві проведено фінальний етап Всеукра­їнського конкурсу рефератів «Ядерна енергетика і світ». Другий рік поспіль юних науковців гостинно приймав Національний технічний університет України «Ки­ївський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». До складу компетентного журі входили представники Українського ядерного товариства, Енергоатома та НТУУ «КПІ».

Тематика рефератів та наукових робіт вирізнялася різноманіттям та глибиною. Юні науковці розглянули питання зберігання та захоронення радіоактивних відхо­дів, удосконалення водно-хімічного контролю на АЕС, екологічні аспекти, проблеми та перспективи розвитку ядерної енергетики та інші напрямки життєдіяльності АЕС та ядерної науки.

Учасники конкурсу не лише глибоко вивчили певні аспекти діяльності атомних електростан­цій, але  й здійснювали власні спостереження та провели певні дослідження. За результатами захисту робіт перше місце присуджено Надії Волоховій, яка представляла Южно-Українську АЕС. Друге та третє місця у представників Рівненської АЕС.

Двох учасників від Хмельницької АЕС: Оксану Стецюк із Берез­дівського НВК та  Миколу Левіна - учня Славутської ЗОШ №7 - було відзначено дипломами за оригінальність та пов­ноту розкриття теми.

Випускники, що взяли участь у конкурсі, планують поєднати своє майбутнє із атомною енергетикою. Зокрема, учениця Берез­дівського НВК Оксана Стецюк, яка вже вдруге брала участь у фінальному етапі конкурсу рефератів «Ядерна енергетика і світ», вступатиме на  теплоенергетичний факультет НТУУ «КПІ». Вона переконана, що саме її одноліткам необхідні знання в галузі ядерної енергетики, адже за цим напрямком майбутнє економіки Укра­їни.