Залишаймося оптимiстами

- І з вірою дивімось у майбуття, - такі слова в якості побажань колективу ХАЕС на рік наступний (розмова відбулася в грудні – ред.) сказав голова профспілкової організації Михайло Гук. Він назвав минулий 2019 рік динамічним, складним, і водночас багатим на позитивні моменти для нашого підприємства. Одним із таких співрозмовник назвав збереження існуючого рівня щомісячної премії, яку в останні місяці вдалося навіть підвищити.

Добрі зрушення маємо і в питанні зростання рівня заробітної плати атомників, цю тенденцію буде продовжено і в наступному році. Від принципу належної винагороди за нашу відповідальну працю не відступатимемо ні на крок. На цьому шляху маємо хороший досвід, вміємо діяти наполегливо і послідовно. Завдяки таким підходам змогли прийняти в 2019 році позитивні рішення, за якими вдалося збільшити наповнення фонду оплати праці. Щира вдячність за це керівництву компанії та адміністрації Хмельницької АЕС, всім, хто активно долучився до реалізації цієї хорошої справи.

Плідна праця протягом року увінчалася добрим результатом, і профспілки, й адміністрація виконали взяті на себе зобов’язання, обумовлені Колективним договором. Настав час розробити такий документ, який вже давно нарекли внутрішньою конституцією, на наступний 2021 рік. Чинний КД 2019-2020 є одним з кращих у порівнянні з іншими галузями промисловості України, у новому ставимо собі за мету зберегти існуючі пільги працівникам компанії. Основним стрижнем Колдоговору залишатиметься соціальний розвиток Енергоатома. Сподіваємося, що 2020 рік буде продуктивнішим і проживемо його без будь-яких виробничих чи економічних катаклізмів.

Проводжаючи 2019-ий, хочу сказати, що відпускаємо його з добрим серцем. Бо які б непередбачувані ситуації не виникали, як би не було сутужно з фінансами, яких ніколи не вистачає на все й одразу, ми доволі успішно провели оздоровчу кампанію своїх працівників і членів їх сімей. Скориставшись виділеними путівками, в тому числі й профкомом компанії, персонал зміг поправити своє здоров’я і відновити сили для подальшого виконання надскладних виробничих завдань.                                         Під завісу року велика група працівників станції вийшла на заслужений відпочинок, найближчим часом буде проведено виплату належної їм матеріальної допомоги, пе­редбаченої Колективним договором. Чинне пенсійне­ Положення збережемо й на майбутнє.

Окремо хочу сказати про медичне страхування, яке нарешті стартувало і на нашій атомній електростан­ції. Переконливо запевняю, що запропонована страховою компанією з доброю репутацією програма, доволі вигідна. Ігнорувати її нема сенсу, раджу скористатися й відчути суттєві ви­годи та переваги соціальної захищеності.

У переддень Різдва Христового та з нагоди новоріччя щиро бажаю кожній родині добра, миру, благополуччя, тепла та затишку, світла, радості, взаєморозуміння і любові. Нехай щастить вам у всьому!