Замилуєшся   такою книгою

Сучасні інформаційні технології суттєво вплинули на наш ритм життя, захоплення і вподобання. Навіть повісті та романи з `являються на електронних носіях. Але, як показує практика, книгу не так просто витіснити із зайнятих протягом багатьох століть позицій.

У цьому змогли переконатися учасники презентації виставки «Нове життя старої книги», яка відбулася нещодавно у Нетішинському міському краєзнавчому музеї.

Тут для огляду відвідувачам була представлена експозиція книжних палітурок, які виготовлені руками студентів Львівської академії друкарства. Політ фантазії творців просто вражає. Виявляється, можуть існувати книги у вигляді осиного кубла, або оздоблені соломкою, зернами кави, орнаментами зі шкіри чи металу.

Директор музею книги та друкарства Острозького історико-культурного заповідника Світлана Позіховська (на знімку) переконувала учасників виставки, що за право мати свої видання саме у таких палітурках посперечалося б багато поетів та письменників. Зав­жди приємно тримати в руках справжній мистецький шедевр.

Попередньо з експонатами виставки ознайо­мились жителі та гості старовинного міста Острога. Зважаючи на велике культурно-мистецьке значення представлених експонатів, їх запропонували оглянути нетішинцям.

Віктор Войковський

Фото  автора