Заради стабiльностi i безпеки

Місія технічної підтримки ВАО АЕС-МЦ розпочала свою роботу на нашій електростанції збіглого вівторка. Експерти працюватимуть за темою «Контроль нерозповсю­дження радіоактивних забруднень», вивчаючи як здійснюється цей процес на Хмельницькій АЕС і ділячись досвідом аналогічних підприємств країн, які вони представляють. Про це, зокрема, місіонери заявили на офіційному відкритті МТП.

Її проведуть цього разу експерти Кевін Пуші з Атлантського центру ВАО АЕС (США), Жозеф Кош, котрий представляє АЕС Темелін (Чехія), Олексій Шикінов - АЕС Козлодуй (Болгарія), у послужному списку якого робота на Чорнобильській АЕС, та радник ВАО АЕС-МЦ Георгій Распопін. Учасники місії наголошували, що чогось надзвичайного і невідомого досі у досліджуваному питанні вони не запро­понують, але обо­пільні напрацювання сторін будуть взаємовигідними і цікавими.

За програмою, експерти працюватимуть у чотирьох станційних підрозділах: реакторний та хімічний цех, цехи радіаційної без­пеки, а також дезакт­ивації і поводження з радіоактивними відходами. На ХАЕС націлені на продуктивну роботу і готовність сприяти експертам під час проведення місії. На цьому наголосив, зокрема, заступник головного інженера станції з ядерної і радіаційної безпеки Костянтин Щербінін.

Наш кор.

Фото  Валерія  Валуєва