Заслужена заслужено

Антоніна Василівна Доценко у колектив Хмельницької АЕС влилась 1987 року перед пуском першого енергоблока. Це було перше місце роботи після закінчення Зуєвського енергетичного технікуму за фахом «парогенератори та турбінні установки теплових електростанцій».

Отримала посаду апаратника хімводоочищення 3 групи, а вже через рік її призначають старшим інженером з експлуатації, ще через п’ять років – інженером 1 категорії хімводоочищення.

До виконання обов’язків завжди ставилась із прискіпливістю і великою відповідальністью. Головне – дістатись суті, зрозуміти нюанси того, що робиш. Аби бути у «всеозброєнні», обізнаною у тонкощах професії, 2001 року заочно закінчила Харківський політехнічний інститут, отримавши кваліфікацію інженера-механіка.

2006 року вона обіймає посаду провідного інженера з експлуатації. Саме того року за сумлінність, відповідальність, дисциплінованість, великий виробничий досвід Антоніну Василівну відзначають званням «Заслужений енергетик України».

Це звання фахівець несе по життю не вимушено, водночас гордо. Колеги відзначають її відкритість і скромність, бажання прийти на допомогу.

Нещодавно Антоніну Василівну відзначили знаком «Почесний працівник ХАЕС».

Віктор Павлов