ЗАСТОСОВУВАТИМУТЬСЯ НА ХАЕС

У навчально-тренувальному центрі Хмельницької АЕС відбулася презентація продукції ТОВ «Компанія «БІКО», яка спеціалізується на реалізації засобів індивідуального захисту у промисловості. Під час презентації були представлені зразки продукції, виготовленої за сучасними технологіями, і яка використовується на енергетичних підприємствах для захисту працівників під час виконання робіт, пов’язаних із впливом шкідливих фізичних та хімічних факторів. Працівники ХАЕС мали змогу оглянути різні типи респіраторів, спеціальних окулярів для захисту органів зору, пластикових касок, тощо.

ТОВ «Компанія «БІКО» була заснована у 2007 році і спеціалізується на комплексному забезпеченні клієнтів засобами індивідуального захисту і промисловими товарами провідних торгових марок. Основна мета  компанії - за­без­печити клієнтів якісною та сучас­ною продукцією при оптимальному рівні сервісу. На сьогодні послу­гами компанії користуються підприємства машинобудівного та газонафтовидобувного комплексів, енергетичного сектора, підприємства харчової, фармацевтичної промисловості. На сьогодні ТОВ «Компанія «БІКО» є офіційним дистри­б’ютором таких торгових марок, як «ЗМ», Kimberly-Clark Professional,  WESTEX by Milliken , King America Textile Group, Polyco. До речі, сьогодні на Хмельницькій АЕС використовується майже десяток найменувань  продукції  компанії «ЗМ». Найбільшим попитом користуються засоби захисту органів дихання та слуху під час проведення ремонтних кампаній. Тривалий час пра­цівники турбінного відділення у ході роботи використовують беруші саме цього виробника.

Компанія «3М» - багатопрофіль­на міжнародна корпорація із віковою історією та багаторічними традиціями. Її продукція зустрічається скрізь: вдома­ та в офісі, в лікарнях та стоматологічних клініках, на виробничих підприємствах, в автомобілях, літаках, на дорогах. На сьогоднішній день компанія має представництва у багатьох країнах світу, виробляє і продає продукцію більш ніж у двохстах державах. Вона відкрила дослідницькі лабораторії у 34 країнах, заводи у 139 країнах і регіональні представництва у 188 країнах.

Деякі зразки продукції для працівників Хмельницької АЕС продемонстрував комерційний директор ТОВ «Компанія «БІКО»  Євген Бужин.

-У сфері охорони праці ми співпрацюємо із багатьма підприємствами нашої держави, - розпові­дає Євген Геннадійович,- зокрема, тісні стосунки налагоджені із Південно-Українською та Запорі­зькою АЕС. Атомників цікавлять засоби індивідуального захисту органів дихання та зору під час роботи­ у складних умовах. Актуальним є питання використання спец­одягу, який здатен пройти багаторазову дезактивацію. Його зразки є у нас у наявності. Щодо візиту на Хмельницьку АЕС, то ми зацікавлені у співпраці. Першим етапом стане надання комплектів нашої продукції для тестування у різних умовах експлуатації.

Під час презентації засобів індивідуального захисту начальник відділу охорони праці Хмельницької АЕС Сергій Романко наголосив, що на нашому підприємстві серед пріоритетних напрямів  є охорона праці та культура виробництва. Використання сучасних засобів індивідуального захисту працівників засвідчує цивілізований підхід до основного виробництва.

Олександр Шустерук

Фото автора