Засвiдчено внесок працiвникiв водолiкарнi у подоланнi хвороб

Нещодавно на території обласної фізіотерапевтичної лікарні, яка знаходиться в місті Корець Рів­ненської області, встановлено пам’ятн­ий знак. Його автором є нетішен­ка, художник-скульптор Світлана Лелях.

На урочистості були запрошені представники місцевої влади, персонал обласної лікарні, а також делегації з Нетішина і Славути. Під час церемонії говорилось про велике значення фізіотерапевтичної лікарні для лікування недуг опорно-рухового апарату, нервової та кровоносної систем. Було й озвучено багато історичних моментів лікувальної установи. Що ж надихнуло Світлану Лелях на створення па­м’ятного знаку?

- Про цілющу корецьку воду мені відомо майже два десятки років, - розповіла Світлана Ме­фо­­діївна. - Нещодавно виникла по­треба пройти в корецькій лікарні курс оздоровлення. Під час спілкування із персо­налом закладу довідалась про історію створення закладу. Тоді й виникл­а ідея виготовити для лі­карні пам’ятний знак на честь лікарів, які стояли і стоять біля витоків водолікування у старовинному місті.

Під час відкриття пам’ятного знака вітальне слово було надано заступнику голови правління ПАТ «УБ ХАЕС» Оле­к­сандру Степанюку. У промові він зазначив, що йому довірена місія від імені керівництва ПАТ «УБ ХАЕС» та Хмельницької АЕС передати найщиріші слова колективу обласної фізіотерапевтичної лікарні, який посприяв покращенню здоров’я не одному десятку жителів міста енергетиків.

Виступаючі акцентували увагу на організаторських здібностях головно­го лікаря Корецької обласної фізіотерапевтичної лікарні Анатолія Миронця, який за одинадцять років роботи вивів медичний заклад на сучасний рівень надання лікувально-профілактичних послуг.

З дозволу Анатолія Івановича представникам Нетішина проведено екскурсію по всім відділенням лікарні. Кидається у вічі чистота та охайність, яку підтримують у закладі. Інтер’єр коридорів, місць відпочинку для хворих оздоблений із застосуванням сучасних будівельних матеріалів. Тут багато картин, квітів. Це створює домашню атмосферу. В закладі є тренажерний зал,  кабінети для масажу, ультразвукової, фіто-, магніто-, лазерної-, світлової та теплової терапії. Функціонують 12 ванн, кімнати для підводного душу-масажу. Використовується радонова вода, яка за вмістом корисних компонентів переважає ту, що застосовується у Хмільнику. Фізіотерапевтична лікарня за два десятиліття свого існування допомогла відновити фізичний стан тисячам людей. Про її діяльність знають у різних куточках нашої держави. Сюди навідуються пацієнти з Польщі, Росії.

- За два останні роки нашими послугами скористались майже півсотні жителів Нетішина, серед яких є і працівники ХАЕС, - уточнив головний лікар Анатолій Миронець.

Коли закінчилась церемонія відкриття пам’ятного знака, благочинний церков Корецького району Української Православної Церкви отець Ярослав відправив Богослужіння і освятив пам’ятний знак.

Олександр Шустерук

Фото  автора