Відбулись змагання на кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» з ловлі риби з льоду. Цьому дійству передувала спільна організаційна робота адміністрації, профспілкового комітету та клубу рибалок-аматорів. Був наданий транспорт для перевезення учасників, розчищена дорога і зроблена розмітка на сектори території проведення змагання (район річки Гнилий Ріг).

Раненько, о 7.10 автобус з учасниками, які перебували в бадьорому настрої і були сповнені рішучості перемогти, відправився до місця проведення змагання. Багато учасників, завдяки добре розчищеній дорозі, поїхали особистим транспортом.

Одразу після приїзду на місце був проведений інструктаж для учасників змагання і надані вказівки суддям в секторах.  Після проведення жеребкування учасники зайняли місця біля своїх секторів, а судді в секторах перевірили на відповідність до вимог «Положення...» оснащення рибалок-аматорів. Після сигналу о 8 год.10 хв. змагання розпочалось.

 Багато хто з учасників підготувався до ловлі окунів, але перших 30 хвилин змагання показали, що підвищений тиск позбавив апетиту смугастих хижаків, натомість активно почав ловитися маленький йоржик. Всі, хто зміг швидко перейти на лов йоржиків, став набирати бали і судді в секторах не встигали реєструвати кількість впійманої риби.

В першій половині змагання вже стало видно лідерів, які з наростаючими темпами виловлювали рибу і могли перерости в переможців: це Ігор Літвінчук, Василь Лановенко, Юрій Чередніченко, Сергій Ільющенков, Іван Півторак, Володимир Завадський, Олександр Стефанович, Вадим Сосновських.

Хотілося б сказати про погоду цього дня, бо вона була напрочуд гарна: морозець,  який не давав розслабитися, сонечко, яке налаштовувало на оптимістичний лад, і зовсім легенький вітерець - ніби на замовлення. Хтось сказав щодо погоди: «коли проходили змагання -  Бог сміявся».

Час вносить свої корективи і результати можуть змінитися досить швидко. Друга половина змагань позначилась уже не просто аматорською, а спортивною завзятістю і  азартом. Багато рибалок в своїх уловах йшли грам в грам, різниця була мізерною. Одна впіймана рибка могла переломити хід змагання. Незадовго до закінчення змагання активно включився в боротьбу за перемогу голова ППО ХАЕС Михайло Гук, з неймовірною швидкістю і азартом виловлюючи йоржиків. Невідомо, які були б кінцеві результати змагання, якби у нього в запасі було трішки більше часу.

Справжньою окрасою змагань і нашою гордістю стали рибалки-аматори жінки. Людмила Гук і Наталія Костенко на рівних конкурували у змаганні з чоловіками, досягли хороших результатів, «обловивши» багатьох з них! Їх участь була відзначена грамотами та призами.

Але змагання є змагання і проводяться вони для того, щоб виявити найкращих. Головний суддя об 11 год.10 хв. дав сигнал про закінчення змагання. Судді зібрали улов в учасників і перейшли до кульмінації боротьби за визначення кращих рибалок - зважування. Секретар змагань Олександр Козловський записав результати в протокол. За результатами зважування головний суддя оголосив переможців та призерів риболовлі.  Рекордна кількість йоржиків, впійманих одним рибалкою склала аж 99 штук.

Ось наші переможці, кращі зимові рибалки за результатами змагання в 2010 році:

1 місце - І. В. Півторак (ВКМ) з результатом 700 гр.

2 місце - С. О.Ільющенков (ВСР) з результатом 500 гр.

3 місце - В. М.Лановенко (СВН і ПБ) з результатом 480 гр.

Вони були відзначені медалями, кубками та цінними призами.

Ось так на піднесенні було завершено змагання з ловлі риби з льоду на кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», яке проводиться вдруге в колективі ВП ХАЕС, і хочеться вірити, що такий зимовий відпочинок ставатиме ще більш масовим і видовищним з року в рік.

Від імені «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» хочу висловити щиру подяку адміністрації підприємства, голові профспілки за всебічну підтримку і  допомогу в наших починаннях.

Сергій Онищук, голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС