Збільшаться виплати опікунам психічно хворих людей

З метою підтримки родин, які опікуються психічно хворими людьми, 22 травня Верховною Радою України схвалено Закон України „Про внесення зміни до статті 5 Закону України „Про психіатричну допомогу”, яким передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом І-ІІ групи внаслідок психічного розладу, з 10 відсотків прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати.

З метою необхідності приведення у відповідність до прийнятого Закону, Урядом 28 травня 2012 року за № 477 затверджено постанову „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2000 р. № 1192”.

Відповідно до внесених змін у Порядок надання щомісячної грошової допомоги малозабезпеченій особі,  яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2000 р. № 1192, розмір допомоги розраховуватиметься як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сімї та середнь­омісячним сукупним доходом сім`ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим ніж мінімальна заробітна плата.

Додаткову інформацію можна отримати у громадській приймальні відділу грошових виплат та компенсацій, каб. № 9, або за телефонами 4-15-04, 3-18-05.