Здобутки вагомi, лiдерство пiдтверджено

11 січня, відповідно до «Плану заходів ор­гані­зації молоді ППО ХАЕС» пройшла звітно-виборна конференція Організації молоді ППО ХАЕС, участь у якій взяли 59 делегатів, обраних на конференціях та зборах у підрозділах. У конференції взяв участь генеральний директор ВП ХАЕС М.С.Панащенко. Микола Сергійович ознайомив молодих атомників з виробничими досягненнями 2016 року, розповів про рекордний виробіток електроенергії за всі роки експлуатації станції та найкращий коефіцієнт використання встановленої потужності серед АЕС. Керівник атомної станції ознайомив молодіжну спільноту і з найближчими планами та перспективами, серед яких продовження терміну експлуатації першого енергоблока, реалізація пілотного проекту «Енергетичний міст «Україна – Європейський Союз», спорудження нових потужностей тощо.

Не обійшов керівник підприємства стороною і проблемні питання, що стоять перед ХАЕС. Молодь цікавилась майбутньою корпоратизацією ДП «НАЕК «Енергоатом», працею за Списками №1 та №2, добудовою 3 та 4 енергоблоків ХАЕС, оновленням автобусного парку для перевезення персоналу тощо. Жодне питання молодих працівників не залишилось без  уваги. Микола Сергійович відзначив важливу роль молодих працівників у розвитку атомної енергетики та висловив сподівання, що колектив Хмельницької АЕС постійно поповнюватиметься молодими працівниками.

Перед молоддю ХАЕС виступили заступник голови ППО ХАЕС В.Я.Пятков­ський та заступник генерального директора ВП ХАЕС з кадрів і соціального розвитку В. А. Демидюк.

В.Я.Пятковський зауважив, що саме він п’ять років тому передавав естафету Леоніду Волкову і переконаний, що органі­зація з кожним роком міцнішатиме і розвиватиметься.

Віктор Андрійович звернув увагу делегатів на необхідності активно долучатись до заходів, які організовує ВП Хмельницька АЕС.

Голова організа­ції молоді ППО ХАЕС Леонід Волков від­звітував про роботу за період із січня 2016 по сі­­чень 2017 року. Зокрема, у лютому збіглого року  проведено «Конкурс наукових доповідей серед молодих пра­цівників ВП ХАЕС», участь у якому взяли 16 учасників. Конкурсанти висвітлювали такі напрямк­и, як вироб­ничий, соці­аль­ний та профспілковий. Переможці конкурсу за виробничим та соці­альним напрямом, згідно з наказом гене­рального директора ВП ХАЕС від­значені грошовими преміями, а учасниця, яка представляла профспілковий напрямок, була заохочена грошовою винагородою відповідно до рішення профспілкового комітету ППО ХАЕС. Троє кращих, що посіли перші місця за виробничим, соці­альним та профспілковим напрямом (С.Осадчий, Ю.Тараторкі­на, Г.Стефаньчик) взяли участь у «Конкурсі наукових доповідей серед молодих працівників ДП «НАЕК «Енергоатом», що про­ходив у червні 2016 року, і відзначились: перші місця у соціальному та профспілковому на­прямках вибороли представники ХАЕС.

Готувались молоді фахівці ХАЕС і до  конкурсу професійної майстерності ДП «НАЕК «Енергоатом», який проведено у м.Вараш серед ін­женерів-дефекто­скопістів, операторів ТТО,  спецводоочищення та реакторного відділення, водіїв легкових автомобілів, машиністів-обхід­ників турбінного від­ділення, слюсарів з ремонту реакторно-турбінного устаткування, машин­істів крана. За результатами конкурсу учасники ВП ХАЕС посіли друге загальнокомандне місце, святкую­чи перемогу за трьома спеці­альностями, так само тричі посівши другу позицію,  маючи ще одне  призове  та одне четверте місця. Найкращими з-пом­іж усіх учасників були представники ХАЕС оператор спецводоочищення хімічного цеху Віталій Мосніцький, машиніст-обхідник турбінного устаткування Василь Пенчук та  водій транспортного цеху Іван Бобійчук. За підсумками професійного змагання водію транспортного цеху підвищено клас­ність, машиністу-обхіднику турбінного устаткуван­ня та оператору спецводоочищення встановлено щомісячну персональну надбавку до заробітної плати у розмірі 10% від тарифної ставки.

Молодь ХАЕС брала участь у  семінарах «Трудової школи», організованих ЦК Атомпроф­спілки та під час форуму Організації молоді Атом­профспілки у м.Славутич, де проведено навчальні семінари: «Заможна родина – заможна громада. Що я маю? Що я хочу? Що я зможу?» та «Стратегія і тактика інформаційної війни».

У плані культурно-масової роботи здійснено підготовку команди КВК ВП ХАЕС «Герц» до щорічного конкурсу КВК, що проходив у рамках Форуму ОМА у місті Славутич. Команда «Герц»  не потрапила до числа призерів, однак продемонструвала повноцінний гумор, гарні акторські знахідки. В рамках форуму проведено екскурсію на Чорнобильську АЕС, під час якої була змога побачити ще не накритий саркофагом 4 енергоблок, відвідати місто-супутник Прип’ять.

Команда ВП ХАЕС взяла участь у Спартакіаді Організації молоді Атомпрофспілки у місті Енергодар, де посіла друге загальнокомандне місце.

Організовано та проведено щорічний турнір з баскетболу «Кубок Щербініна», присвячений 25-річчю Незалежності України. Перемогу цього разу здобула молодь.

Проведено  турнір з дартсу, нардів, більярду, жиму штанги лежачи тощо.

У 2016 році молодь ХАЕС взяла участь у велопробігу за маршрутом м. Вараш – м. Славутич, присвяченому  20-річчю створення Компанії ДП «НАЕК «Енергоатом».

В плані організаційної роботи здійснювалось документування діяльності (протоколювання засідань, витягів на квартальне заохочення, підготовка кошторисів витрат на заходи), готувались публікації про діяльність ОМ ППО ХАЕС в газеті «Перспектива», на сайті ВП ХАЕС та у  соціальних мережах.

Голова молодіжного осередку ХАЕС брав участь в усіх засіданнях ПК ППО ХАЕС. Його включено до складу робочої групи із підготовки програмних документів для проведення чергового з’їзду ОМА. Крім цього він є одним з розробників пропозицій по внесенню змін в Положення про організацію молоді Атомпрофспілки  та у Стратегії розвитку ОМА на 2017-2022.

Активісти молодіжного осередку ХАЕС заохочувались за активну участь у профспілковому житті. Молодь ХАЕС була відзначена Грамотами та Подяками Нетішинського міського голови, один представник ОМ ППО ХАЕС нагороджений Подякою ЦК Атомпрофспілки.

Відтак роботу організації молоді ППО ХАЕС за звітний період конференція визнала задові­льною.

Одним із питань порядку денного було вибори голови, заступників, членів Ради організації молоді ППО ХАЕС. За результатами голосування делегатами конференції станційну профспілкову молодь одноголосно було довірено очолювати Леоніду Волкову (СВНіПБ). Заступ­ником з організа­ційної та ін­формаційної роботи, роботи з комісіями та підрозділами обрано Віктора Звонцева (НТЦ), заступником з питань виробничої діяльності та навчання, соціально-економічного захисту інтересів членів профспілки обрано Олександра Оксимчука (РЦ). Членами ради ОМ ППО ХАЕС обрано Олександра Добринчука (ЦТАВ), Сергія Рудого (ЕЦ), Андрія Друка (ВКМ), Володимира Радицю (МС), Олену Новік (ГТЦ), Віолетту Шминдрук (ЕЦ), Ірину Медведь (КГ), Андрія Орловського (ЕРП) та Олега Ярмольського (СФЗ). Ос­кільки голова ППО ХАЕС М.В.Гук та заступник голови Атом­профспілки О.М.Хомич (ЗОП) входять за посадою, загальний склад РОМ ППО ХАЕС затвер­джено у кількості 14 чоловік.

У лютому 2017 відбудеться з’їзд організації молоді Атомпрофспілки, на якому обиратиметься голова ОМ Атомпрофспілки, його заступники, члени Центральної Ради. Хмельницьку моло­діжку на з’їзді представлятимуть чотири представники. Л.Волкова висунуто кандидатом до складу ЦК Атомпрофспілки.

Новообраний голова ОМ ППО ХАЕС висловив надію на те, що молодь Хмельницької АЕС і надалі буде постійно розвиватись не тільки професійно, а й творчо, і можливості для цього є.

Віктор Гусаров

На знімках: моменти з життя молодіжного осередку ХАЕС

Фото Олени Веселової та з архіву редакції