Змагались юні грації

Минулими вихідними ошатна зала спортивного комплексу «Енергетик» вже вчетверте приймала Відкритий чемпіонат міста Нетішин із художньої гімнастики. Щороку спортивний клуб «Золота осінь» збирає численний склад учасників з різних міст України. Цьогоріч, протягом двох днів між собою змагалися 285 представниць Києва, Львова, Рівного, Дубна, Острога, Костополя та місцевого відділення СК «Золота осінь».

Хмельницька АЕС та Українське ядерне товариство щороку сприяють проведенню чемпіонату. Як зазначив заступник генерального директора ВП ХАЕС Віктор Демидюк, атомна станція підтримує розвиток різних видів спорту, створюючи комфортні умови для занять та проведення таких масштабних заходів.

Категорії учасників чемпіонату поділені відповідно до віку та предметів, з якими виступають гімнастки. Наймолодшим спортсменкам не виповнилось і чоти­рьох років. Долаючи хвилювання, вони демонстрували на килимі те, чого встигли навчитися.

Старші гімнастки виконували вправи зі скакалкою, обручем, м’ячем, булавами та стрічкою. Були представлені і групові вправи у складі команд. Вражали своєю майстерністю гімнастки, які виступають за програмою кандидатів у майстри спорту. Вперше нетішинці мали можливість спостерігати за виступами найбільш дос­відчених гімнасток – майстрів спорту.

Під час урочистої церемонії нагородження міський голова Олександр Супрунюк привітав жителів та гостей Нетішина, висловивши захоплення вміннями юних грацій та зусиллями, що докладають для цього їх тренери і батьки.

За словами тренера Дарії Орловської, нетішинські гімнастки гідно представили своє місто та посіли чимало призових місць. Зокрема, переможницями у своїх категоріях стали Вікторія Пігольчук (2007 р.н.), Крістіна Звонцева (2008 р.н.), Міла Зон і Яна Григорчук (2010 р.н.), Вікторія Рубас (2012 р.н.). Команда гімнасток 2010 року народження вкотре підтвердила свій високий рівень, саме вони відстоюватимуть честь міста Нетішин на                      «Кубку Дерюгіної», що відбудеться у Києві вже за місяць.