Змагалися скелелази

У відкритому чемпіонаті міста, який пройшов наприкінці минулого року, взяли участь юні спортсмени нетішинських спортивних клубів «Пульсар» і «Вершина», а також ске­лелази із Кам’янця-Подільського.

Юних спортсменів привітав генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра, який побажав скелелаза­м успішного подолання траси,­ знайти себе у житті і спорті, а батькам – всіляко підтримувати захоплення дітей.

Виступали  спортсмени  чоти­рьох вікових категорій у двоєборстві з болдерингу і змаганні на склад­ність. Кращою у категорії 2007-2008 років народження стала вихованка клубу «Пульсар» Марія Тонка. Тренує спортсменку «Пульсару» пра­цівник навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС Микола Ігнатеску, доньки якого Аліна і Юлія вже знані серед скелелазів регіону­.

Першим серед юнаків цієї вікової категорії став представник із Кам’янця-Подільського Віктор Ніколаєв.

Серед спортсменок 2009-2010 років народження перемогу святкувала вихованка гірського клубу «Вершина» Вікторія Муча­к. Опікується юними скелелазами «Вершини» працівник енергоремонтного підрозділу ВП ХАЕС Олександр Веремійчук. В числі його вихованців є кандидати у майстри спорту, які входять до складу збірної України. За словами тренера, юна спортсменка демонструє достойні результати і готується до чемпіонату Європи  2021 року.

Юні скелелази Кам’янця-Поді­льського також достойно представили  цю категорію, - перемогу святкував Артем Сіваш.

У віковій категорії 2011-2012 р. н. перше місце посіла вихованка «Пульсару» Любов Березська. Серед юнаків перемогу святкував представник клубу «Вершина»  Захар Аверкієв.

Представники Кам’янець-По­­діль­ського Ольга Чістова і Олександр Ні­колаєв виявились кращими у наймолодшій віковій категорії.