Знайомство з атомною енергетикою продовжують старшокласники прилеглих територій

«Хмельницька АЕС у контексті вітчизняної та світової ядерної галузі, екологічна та радіаційна безпека, тенденції та подальші перспективи розвитку атомної енергетики в Україні» - така тематика факультативних занять «Знайомство з атомною енергетикою», які відбулися у Берездівському ліцеї 23 січня цього року.

Варто зауважити, що Берездівський ліцей потрапив до переліку навчальних закладів, у яких проводиться виїзний факультатив з огляду на найбільшу кількість призерів конкурсу рефератів та наукових робіт, які представили його учні. Саме учениця закладу Ганна Зінчук завоювала  минулого року гран-прі Всеукраїнського конкурсу рефератів, який проходив у місті Києві. Неабияких зусиль доклала до робіт учнів ліцею знаний у регіоні фізик, незмінний куратор та наставник юних науковців Ванда Прокопченко.

Старшокласники Берездівського ліцею мали нагоду не лише ознайомитися із основами атомної енергетики, а й разом із фахівцем цеху радіаційної безпеки здійснити виміри радіаційного фону, щоб на власні очі пересвідчитися у безпечності території їхнього закладу. Цікавинкою для молоді стали і окуляри віртуальної реальності, за допомогою яких вони здійснили подорож на атомні станції України.

За словами директора ліцею Миколи Матусця, співпраця із Хмельницькою АЕС, зокрема ознайомлення учнів із основами ядерної енергетики, а також відвідування атомної станції та участь у регіональному і Всеукраїнському конкурсах - одна із складових загального навчального процесу, який відіграє важливу роль у освітньо-виховному аспекті та допомагає учням у виборі майбутньої професії.