Знову другі на престижних міжнародних змаганнях

На 29 Всеукраїнській спартакіаді колективів фізкультури Атомпрофспілки представники компанії продемонстрували прекрасні результати, а команда ХАЕС переконливо здобула перше місце.

Не даремно саме представники товариства «Атом України» традиційно захищають кольори робітничого спорту України  на Всесвітніх спортивних робітничих іграх.

За останні роки команда двічі входила до трійки призерів цих престижних змагань, і у 2019 та цьогоріч (минулого року змагання не проводились через пандемію) атомники піднімались на срібний щабель п’єдесталу пошани.

Ми маємо можливість відновити моменти боротьби за медалі, адже крім спортсменів на змаганнях були представники компанії – голова товариства ЦСФК «Атом України» Михайло Гук та головний фахівець з фізкультурно-масової роботи Атомпрофспілки Микола Меркушев. Саме очима цих людей ми подивимось на спортивні баталії, що проходили  23  по 27 червня на болгарському курорті м. Варна, де проводився 17-й Міжнародний спортивний фестиваль робітничого спорту, у якому взяли участь 800 спортсменів із семи країн світу – України, Болгарії, Ізраїлю, Македонії, Мексики, Румунії та Сербії. Розігрували нагороди у 17 видах спорту. Спортивну честь України на фестивалі  захищала збірна команда Атомпрофспілки у складі 44 спортсменів Первинної профспілкової організації ДП «НАЕК "Енергоатом".

У перший день змагань з рахунком 7-0  наші футболісти обіграли СК «Смоляни». Чотири м’ячі на рахунку Аліка Андреєва.

Перші перемоги здобули чоловіча та жіноча шахові команди, та жіноча команда з пляжного волейболу. Вечірня програма першого дня болгарського фестивалю завершилась повним тріумфом плавців збірної команди атомників: шість золотих медалей, дві срібні та перемоги у 2-х естафетних запливах.

Отже, обидві наші пляжні команди  увійшли до фінальної четвірки  і у другий день змагань будуть вести боротьбу за медалі.Футболісти знову переконливо з рахунком 4-1 перемогли болгарську команду "Спорт та здоров’я" і також увійшли до фінальної групи.

Порадувала  збірна команда з петанку (петанк (з фр. Petanque) є одним з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі) у складі енергодарців Артура Вишнякова і Андрія Лагутіна, які у фінальному квартеті поступилися тільки майбутнім чемпіонам і у підсумку вперше стали 4-ми.

Обидві шахові команди,  укомплектовані спортсменами Енергодару – лідери турніру.

Останнє повідомлення турнірного дня – енергодарська жіноча команда з пляжного тенісу – срібний призер фестивалю.

25 червня боротьбу за нагороди продовжать шахісти, пляжні волейболісти. Проведуть фестивальні турніри стрітболісти та гирьовики.

Другий день змагань  розпочався командною перемогою жіночої збірної з шахів, яка виступала у складі енергодарки Олени Криволапової та нетішинки Вікторії Сафронової.

А через кілька годин медалі золотого гатунку виборола і чоловіча команда атомників, яка виступала у складі енергодарців Романа Івануха, Едуарда Ковальова і Костянтина Криволапова.

В особистих турнірах золоті медалі вибороло сімейне подружжя Криволапових. Три золоті медалі і кубок за перше місце виборола наша збірна з гирьового спорту. В складі команди були енергодарці Дмитро Бандурович, Сергій Чулков та южноукраїнець Микола Морозов.

Стрітбольна команда з міста Вараша у фінальному поєдинку поступилась болгарам - в підсумку срібні медалі. Такого успіху наші баскетболісти на міжнародному фестивалі досягли вперше. Срібні нагороди у турнірі з пляжного тенісу у парному жіночому розряді виборола команда енергодарців у складі Олени Вялової і Наталії Радченко. В змішаному парному розряді медалі такого ж гатунку у Олени Вялової і Євгенія Недельського.

У заключний день фестивалю були проведені фінальні ігри з пляжного волейболу, міні-футболу та перетягування канату. Наша жіноча збірна з пляжного волейболу впевнено переграла своїх болгарських суперниць і вперше стала чемпіоном фестивалю.

Більш складним був шлях до золотих медалей у  чоловічої збірної. У драматичному поєдинку (в 3-й вирішальній партії) на тайк-брейку - 16-14 наші хлопці подолали болгарську команду і також вперше стали чемпіонами фестивалю.

Отже, понад 20 нагород та Кубок за друге загальнокомандне місце завоювала збірна Енергоатома на 17-му Міжнародному фестивалі робітничого спорту, що пройшов у болгарській Варні.

Вперше чемпіоном фестивалю стала «атомна» жіноча збірна з пляжного волейболу, яка впевнено переграла своїх болгарських суперниць. Чоловіча ж збірна з пляжного волейболу здолала більш складний шлях до перемоги, та все ж виборола золото: у драматичному поєдинку в третій вирішальній партії наші хлопці перебороли болгарську команду і також вперше стали чемпіонами фестивалю.

Збірна команда українських атомників з плавання стала тріумфатором першого дня фестивалю, вигравши 6 золотих та 2 срібні медалі.

Не менш вражаючий результат у нашої збірної з гирьового спорту – три золоті медалі.А стрітбольна команда з Вараша, міста-супутника Рівненської АЕС, отримала «срібло». Т

акож срібні нагороди у  парному жіночому розряді в турнірі з пляжного тенісу отримали енергодарки Олена Вялова й Наталія Радченко.Бронзу з мініфутболу вибороли южноукраїнські атомники.

У шахових змаганнях перемогу здобула жіноча пара – енергодарка Олена Криволапова та нетішинка Вікторія Сафронова. Золото виборола і чоловіча команда атомників-шахістів у складі енергодарців Романа Івануха, Едуарда Ковальова та Костянтина Криволапова.

В особистих турнірах золоті медалі отримали Костянтин та Олена Криволапови.

Фото Сергія Коваля