Зростання, як фактор відповідальності

1995 року після закінчення Національного технічного університету України  «Київський політехнічний інститут» у цех теплової автоматики та вимірювань Хмельницької АЕС прийнято Олександра Вікторовича Кравченка. Спочатку на посаду інженера групи з ремонту та технологічного обслуговування технологічних захистів та блокувань реакторного відділення лабораторії технологічних захистів, а вже через чотири роки  призначають начальником лабораторії технологічних захистів. У 2007 році він обіймає посаду  начальника дільниці з ремонту та обслуговування технологічних захистів, блокувань та сигналізації. Минулого року приступив до обов’язків заступника начальника цеху з ремонту теплової автоматики та вимірювань. 

Як відзначає фахівець, обсяг покладених на нього обов’язків збільшився разів у вісім. 

Звичайно, зросла і кількість підпорядкованих працівників, і відповідальність за виробничий процес.  За чверть століття роботи у колективі Хмельницької АЕС Олександр Вікторович зарекомендував себе як технічно грамотний, висококваліфікований спеціаліст.  Зокрема велику частину заходів з реконструкції та модернізації реалізовано фахівцями  дільниці з ремонту та обслуговування  технологічних захистів, блокувань та сигналізації цеху теплової автоматики та вимірювань, якою свого часу безпосередньо опікувався Олександр Кравченко.

У рамках реалізації «Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки» АЕС України вони здійснили модернізаційні заходи на управляючих системах безпеки із заміною уніфікованого комплексу технічних засобів, за їх участі модернізовано технологічні алгоритми роботи обладнання каналів безпеки.

Також спільно із спеціалістами реакторного цеху вони проводили модернізацію режимів роботи запобіжних клапанів системи компенсації тиску. Результати свідчать, що весь комплекс робіт виконано у відповідності з регламентом.

Олександр Вікторович вміє грамотно організувати свою працю та працю підлеглих. Систематично працює над вдосконаленням професійної підготовки, опановує нові знання, добросовісно ставиться до виконання посадових обов'язків. Дисциплінований, вимогливий до себе і колег.

Відтак неодноразово заохочувався нагородами Хмельницької АЕС та нагородами ДП «НАЕК «Енергоатом».  Зокрема у 2008 році «Подякою ВП ХАЕС», згодом «Почесною грамотою» ДП «НАЕК «Енергоатом», у 2017 році відзнакою «За вагомий внесок  у розвиток атомної енергетики України» ДП «НАЕК «Енергоатом». Цьогоріч, з нагоди піввікового ювілею, фахівцю вручено відзнаку «Відмінник атомної енергетики» ДП «НАЕК «Енергоатом».

Віктор Гусаров

Фото Олексія Дьячина