Звіт комісії по роботі з дітьми і шефській роботі у 2016 році

Протягом  звітного періоду проведено 15 засідань комісії (12 планових та 3 позапланові), під час яких  розглянуто 59 питань поточної діяльності.

Основні напрямки роботи комісії концентрувались навколо організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей членів ППО ХАЕС (п.6.18.24 Статуту Атомпрофспілки); роботи з ветеранами (п.6.18.28 Статуту Атомпрофспілки) та шефської діяльності.

Відтак у літній період було оздоровлено 373 дитини працівників ВП ХАЕС, членів профспілки: зокрема у літніх дитячих оздоровчих закладах - «Водограї» – 249,  «Агатівці» - 87 та у «Форпост-Десанті» - 37.  Путівки розподілялись у відповідності до вимог «Положення про порядок розподілу та видачі придбаних ППО ХАЕС путівок на оздоровлення та відпочинок дітей членів профорганізації ВП ХАЕС». Для однієї дитини путівка була виділена безкоштовно.

Підбиваючи під­сумки літньої оздоровчої кампанії та аналізуючи якість оздоровлення і відпочинку дітей, комісією було проведене анкетування серед працівників та їх дітей. Опрацьовано 220 анкет, які наді­йшли до профкому, проаналізовано та систематизовано 161 зауваження, побажання та пропозиції. На їх основі підготовлені та направлені листи директорам тих закладів, де відпочивали діти.

Організовані та проведені 2 виставки: дитячих малюнків «Моя мама чарівна, як весна» до Міжнародного жіночого дня 8 Березня; кумедних дитячих фото «Посміхнемося разом» до Міжнародного дня сміху 1 квітня.

У Палаці культури м. Нетішин спільно з творчими колективами закладу для дітей працівників ХАЕС були проведені наступні масові заходи: до 1 червня - ігрова та розважальна програми до Міжнародного дня захисту дітей; до 3 грудня -  заходи для дітей з особливими потребами до Міжнародного дня інвалідів; з 24 по 25 грудня – 8 Новорічних театралізованих заходів  для 1120 дітей віком від 3 до 11 років.

Проведені дві екологічні акції «Посади дерево – збережи планету» (19 березня та 22 жовтня), у яких взяли активну участь  члени комісії та діти працівників ХАЕС. В ході цих акцій продовжувалось висаджування саджанців різноманітних порід дерев вздовж берега каналу від кафе «Старий Томас» до перехрестя проспекту Незалежності  з вулицею Михайлова.

Для сімей працівників ХАЕС, чиї діти проявляють інтерес до туризму, мандрівок та подорожей, з 25 по 28 червня з нагоди Дня Конституції України та з 26 по 28 серпня з нагоди Дня Незалежності були організовані та проведені поїздки у Карпати для здійснення туристичних походів та сходжень на вершини Українських Карпат (Говерла, Чорна Гора (Піп Іван), Чорногорський хребет, Вухатий Камінь, Смотрич). Наймолодшим учасникам походів було чотири та п’ять років.

Протягом року п’яти працівникам ХАЕС для підтримки їх талановитих дітей були виділені матеріальні заохочення згідно із «Положенням про порядок матеріального заохочення для підтримки творчих та інтелектуально обдарованих членів ППО ХАЕС, а також для підтримки їх талановитих та обдарованих дітей». Загальна сума винагород склала 14 500 грн.

Для непрацюючих ветеранів спільно з цеховим комітетом пенсі­онерів були проведені три вечори відпочинку: з нагоди  8 Березня у ресторані «Явір» Центру ділових зустрічей; у Палаці культури - до Міжнародного дня людей похилого віку та наприкінці року у  «Яворі» Центру ділових зустрічей - до Дня енергетика та Нового року.

Проведені дві екологічні акції «За чисте довкілля» - 22 квітня та 21 жовтня з  приведенням в порядок паркових зон нашого міста.

З 16 по 18 вересня проведена  поїздка у Карпати  у відпочинковий комплекс «Петрос»  с. Татарів з відвідуванням гірськолижного курорту  Буковель, водоспаду Гук та Яремчі.

Серед  непрацюючих пенсіоне­рів ХАЕС  проведено внутрішню спартакіаду з таких видів спорту, як бадмінтон, настільний теніс, городки, дартс, шахмати, шашки та нарди. Крім того, з ініціативи комісії ветерани були включені до складу збірної відділів та мали можливість брати активну участь у Спартакіаді серед цехів та підрозділів ХАЕС. У тісній співпраці з фізкультурно-масовою комісією профкому для непрацюючих пенсіонерів двічі на тиждень на базі НТЦ проводились фізкультурно-оздоровчі заняття. Всього проведено 55 занять.

В рамках безстрокової благодійної акції «Поді­лись теплом свого серця» організовано і здійснено 14 поїздок до підшефних закладів: зо­крема п’ять поїз­док  до Берездівської спеціальної школи-інтернат (27 січня та 23 грудня - новорічні, 6 травня –  Пасхальні свята, 27 травня – на свято останнього дзвоника та 1  вересня – на свято першого дзвоника); шість поїздок – до Кривинського будинку-інтернат для інвалідів та людей похилого віку (3 березня – до Міжнародного жіночого дня, 6 травня – у Пасхальні свята, 27 травня та 1 вересня – робочі візити,  7 жовтня – з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та 23 грудня - новорічна); поїздки  до Острозького спеціального інтернату для дітей з вадами фізичного розвитку та Острозького спеціального інтернату для дітей з вадами слуху (19 грудня - до свята Св. Миколая); відві­дання Нетішинського центру реабілітації дітей-інвалідів.

 У названі заклади були доставлені  подаровані працівниками ХАЕС одяг, взуття, книги, іграшки, конструктори, тканини, постіль, посуд, оргтехніка, швейна машинка, знаряддя для ручної праці, побутові речі, а також придбані на пожертвувані працівниками ХАЕС кошти різноманітні канцтовари, фрукти, соки, напої, печиво, пряники, зефір, цукерки, інші солодощі, мийні та дезинфікуючі розчини, підгузки, санітарно-гігієнічні засоби, новорічні подарунки. Для кабінету соціально-побутової орієнтації Берездівської школи-інтернат були придбані сучасні девайси – мультиварка, блендерний набір та електрична праска. Для шести випускників цього закладу у подарунок були придбані дорожні чемодани на коліщатах.

Загалом на потреби підшефних закладів членами профспілкової організації ХАЕС  зібрано 31907 грн. Найактивнішими благодійниками протягом 2016 року були: ЦТАВ (3862), УКБ (3207), КРДіШР (3150), ВКМ (2855), ЦДПРВ (2770), непрацюючі пенсіонери (2667), ЦРБ (2086), ТрЦ (2015), КДЮСШ (1850), ЦГЗ (1350), ВМСіТД (710), САБ (600), СК ППО (540), ВОП (350), ЦНВУ (250), ХЦ (200), ГТЦ (190), ВППР (160), НТЦ (150), благодійна скринька (2945).

Варто відзначити, що колектив ТрЦ напряму опікується Неті­шин­ським центром реабілітації дітей-інвалідів. А турбіністи не тільки радували подарунками вихованців Берездівської спеціальної школи-інтернат, а для потреб закладу придбали принтер-сканер-ксерокс МФУ Canon.

В рамках Всеукраїнської акції «Подаруй дитині радість читання» за сприяння працівників ХАЕС сотнями книг були поповнені  бібліотеки Берездівської спеціальної школи-інтернат та Кривинського будинку-інтернат для інвалідів та людей похилого віку, Кривинської загальноосвітньої школи та читального залу Нетішинської центральної бібліотеки.

Інформація про усі заплановані та проведені заходи та акції КРДіШР доводилась до відома членів ППО через розширений профактив, дошки оголошень, газети «Перспектива» і «Атомник України» та телебачення «ХАЕС інформує». Протягом року у ЗМІ  опубліковано 18 статей і 16 оголошень та випущено 3 сюжети по телебаченню.

Людмила Малько, 

голова комісії РДіШР