А ми тую славу примножимо

14 жовтня Україна та Нетішин відсвяткували Покрову пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

Масштабний захід із назвою «Славні сини України» пройшов у стінах КЗ «Палац культури міста Нетішина». Велика зала місцевого закладу культури не змогла вмістити всіх бажаючих, що завітали на свято.

Почесні місця зайняли представники Нетішинської міської громадської організації «Нетішинський козацький полк Хмельниччини», діючих при ній громадського формування з охорони громадського порядку та дитячо-юнацької козацької органі­зації «Нетішинські джури», а також представники Нетішинського міського осередку Міжнародної федерації бойового гопака.

Відкрив захід виконаний муніципальним духовим оркестром «Козацький марш».

Після спільної молитви, зініційованої духовним наставником від Української православної церкви, розпочалося дійство. Вітання від імені усіх козаків та їхньої юної зміни приймав отаман Нетішинського козацького полку Хмельниччини Олександр Грицаєнко. Першими «винуватців» та усіх нетішинців зі святом привітали секретар міської ради Микола Степаненко та в.о. першого заступника міського голови Павло Скакун.

В урочистій промові, коли настав час, звернутися безпосередньо до козаків, секретар міської ради відзначив їх вагому участь в охороні громадського порядку міста, у проведенні загальноміських заходів та у вихованні підростаючого покоління. Двом представникам міської громадської організації він спільно із в.о. першого заступника міського голови вручив Почесні грамоти та квіти з нагоди свята. Павло Скакун при цьому зазначив, що міська влада буде і надалі морально та матеріально підтримувати Нетішинських козаків. Не зайве нагадати, що громадському формуванню з охорони громадського порядку при НМГО «Нетішинський козацький полк Хмельниччини» у 2013 році виділені 40 тис. грн. на забезпечення засобами самозахисту, пошиття форменого одягу та предметів екіпіровки.

До вітань долучилися заступник генерального директора ВП «Хмельницька АЕС» Віктор Демидюк, який передав привітання від генерального директора атомної електростанції, депутата облради Миколи Панащенка; начальник відділу освіти виконавчого комітету міської ради Марія Моцик і директор Краєзнавчого центру Олена Матус та багато інших шанувальників козацтва, серед яких гості з-за меж Нетішина.

Згодом відбулося посвячення у джури вихованців дошкі­льного навчального закладу № 6, а дорослим козакам були присвоєні чергові звання та вручені відповідні посвідчення.

До святкової концертної програми увійшли 18 номерів, які представили солісти та творчі колективи КЗ «Палац культури міста Нетішина», місцеві та запрошені козацькі колективи.

Свято Покрова пресвятої Богородиці та День Українського козацтва вдалися – на радість Нетішину, на славу Україні!

Богдан Фединчук