Адресна допомога нетішинських рятувальників переселенцям зі сходу

Співробітники Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій  України у Хмельницькій області продовжують надавати допомогу громадянам, які переміщуються з районів АТО та тимчасово окупованих територій.

За словами першого заступника 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Павла Гвоздяра, після вивчення потреб переселенців, які проживають в місті-супутнику Хмельницької АЕС, проведено акцію зі збору зимового одягу для дітей зі Сходу. Активну допомогу тимчасовим переселенцям надають також благодійні фонди,  волонтери, релігійні громади, під­приємці та небайдужі громадяни міста Нетішина, які допомагають продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, надають житло.

Двері організацій завжди від­криті для населення: проводяться зуст­річі з громадянами та працюють гарячі телефонні лінії.

Загалом на Хмельниччині перебуває понад три  тисячі осіб зі Сходу. Понад 130 чоловік зупинилися у Нетішині. За допомогою ці люди звертаються до різних державних установ:  управління соціального захисту, пенсійного фонду, служби надзвичайних ситуацій. Усі дані про них надходять у регіональний між­відом­чий координаційний штаб з питань соціального забезпечення переселених  громадян.

Місцеві рятувальники на основі наданої інформації встановлюють контакти  з  такими особами і  з’ясовують, якої допомоги вони потребують найбільше. Відомості оперативно передаються в обласний штаб і там формують адресну допомогу кожній сім’ї: дитяче взуття, теплий одяг, постіль та ін.

Наприкінці вересня нетішинські рятувальники доставили зібрану допомогу. Вони прибули у школи, де навчаються діти зі Сходу і роздали зібрані волонтерами речі, а також відвезли речі до помешкань, в яких зупинилися переселені громадяни.

Спілкуючись із переселенцями зрозуміло одне, що всі вони вдячні за допомогу тим, хто їх прихистив і хто про них піклується.