Буяє сад її уквітчаних картин

Творчий неспокій  – риса особливих людей, яким в усьо­му хочеться бачити красу, яким притаманно перетворювати буденність на свято. Наталія Летнянчин вчетверте за десятиліття представляє на суд поціновувачів прекрасного власний художній доробок – квітковий рай, написаний її серцем і вмілою рукою художниці. Персональна виставка, що нині демонструється у галереї Арт-пласт, запрошує вас у царство хризантем та лілій, бузку і соняхів, майорів, ма­ків...

Представляючи автора і її квітучий садок картин, науковий працівник музею Оксана Іванець звернула увагу, що натхнення працівниця Хме­льницької АЕС набирається з несамовито гарної природи нашого краю. Україна стала прихистком її душі і буяє у творчості, замиловує, підносить і зворушує. У рідному Архангельску по-своєму гарна природа, але для цвітіння відведено невеликий відрізок часу – все ж таки Північ.   

Вона призвичаїлась малювати з самого дитинства і це хобі привело дівчину на місцевий целюлозно-паперовий комбінат. Тут було де проявити фантазію, а паперу для замальовок – скільки забажає душа. Вчилась у колег, спостерігаючи за творчим процесом. Природу замальовувала в усіх її  проявах, а відтак  і набувала знань про навколишній світ.  Коли переїхала з сім’єю в Нетішин, то стала тішитись нашими квітами, різнобарв’ям національних символів і культурним надбанням українців. Перша персональна виставка відбулася 2002 року у Нетішині з нагоди 15-річчя ХАЕС. Згодом вона  порадувала своєю творчістю гостей та жителів старовинного міста Острог. Кращі твори художниці розі­йшлись по  приватних колекціях Росії, Польщі, Литви. Найбі­льше замилування вона знаходить  у квітах, які плекає не лише на полотні.

Не зважаючи  на не надто юний вік, вона не цурається фізичних навантажень і у вільний час разом з молоддю підні­мається на карпатські полонини, вправно катається на схилах Славська та Буковеля, вміє знаходити радість у спілкуванні з природою. Вона  відчуває себе частиною природи, і – головне – вміє зберігати її на полотнах, у кольорах.

 Віктор Гусаров