Вкотре переміг

Приємна звістка надійшла з Києва: кореспондент нашого часопису  Олександр Шустерук став переможцем конкурсу журналістів у номінації «Кращий матеріал у корпоративних ЗМІ», який проводився під егідою Асоціації «Український ядерний форум».

На особистому рахунку  журналі­ста Олександра Шустерука багато всіляких відзнак. Він є автором низки культурно-мистецьких проектів, реалізація яких мала позитивний розголос у нашій державі та за її ме­жами. Саме така діяльність Олек­сандра була шість разів відзначена Національним проектом «Книга рекордів України». До речі, за його сприянням у 2010 році трудовий колектив Хмельницької АЕС створив найбільший автограф у світі загальною довжиною 1 кілометр 170 метрів, що було визнано національним рекордом.

Першим вагомим досягненням Олександра Шустерука вважається перемога у Всеукраїнському конкурсі, який проводив Секретаріат Національної спілки журналістів України у 2007 році. Цьогоріч він нагороджений відзнакою «Золота медаль української журналістики».

Журі, до складу якого увійшли представники мас-медіа та фахівці  ядерної енергетики, оцінювали творчі доробки конкурсантів на тему: «Розвиток ядерно-енергетичного комплексу – шлях до енергетичної незалежності України -2014». Позитивні відгуки отримали   публікації Олександра Шустерука про екологію. В одній із його статей йшлося про дослідження водних та природних ресурсів  нашого регіону. За твердженнями переможця, ми живемо в унікальному краї, де збережено оази правічної природи. Нам можуть заздрити всі, кому нині доводиться перебувати на території масштабної індустріалізації. Але природні ресурси треба постійно оберігати. Саме цим опікуються працівники відділу охорони навколишнього середовища Хмельницької АЕС, про роботу яких він неодноразово розповідав на шпальтах різних періодичних видань.

Серед учасників конкурсу також відзначено колектив телерадіостудії Хмельницької АЕС та редактора газети «Нетішинський вісник» Ольгу Мороз.

Віктор Павлов

На знімку: кореспондент газети «Перспектива» Олександр Шустерук

Фото Віктора Гусарова