Вокальний вернiсаж у Хмельницькому

5 жовтня у Центрі національного виховання учнівської молоді міста Хмельницький відбувся Всеукраїнський дитячо-молодіжний фестиваль-конкурс мистецтв «Планета зірок», в якому взяли участь понад сто колективів з різних куточк­ів України. Він­ниця, Хмельницький, Донецьк, інші куточки країни були представлені у таких номінаціях, як хорео­графія, вокал­, дизайн­, актор­ська майстерність, інструментальний жанр тощо. Таланови­ті дівчат­а та хлопчики роз­под­ілились по кіль­­кох вікових ка­тего­ріях. Неті­шин представив кілька вока­лістів та студію народного вокального ансамблю «Зорепад», яка у підсумку отримала Гран-прі. А першою на сцену викликали наймолодшу учасницю фестивалю Анну Софіюк (на знімку) аби відзначити пам’ятною медаллю та дипломом лауреата третьої премії. У молодшій віковій категорії першу премію отримала інша нетішинка – Юліана Балагур з піснею «Ой, летіли дикі гуси», одна з учасниць ансамблю «Зорепад».

У середній віковій групі дипломи лауреатів другої премії отримали Надія Гусарова (пісня «Там, де буде вічною весна»), Катерина Арнауто­ва («Острови мрій»).

Першу премію за виконаня пісні «Арлекіно» отримала Настя Ковалінська, як і Вікторія Медлярська, яка презентувала пісню «Змінити все». У старшій віковій групі Дарина Нікітюк  за виконання пісні «Ти дочекайся мене» відзначена дипломом лауреата третьої пре­мії.

Отже, всі нетішин­ські виконавці потрапили до призових місць. А готували їх до успіху Каміл­а Пельванова та Леся Формазюк.

Як зазначив один з членів журі, Хме­ль­ни­ць­кий підхопив ес­та­­фе­ту­ Всеукраїнського дитяч­о-молодіжного кон­курсу «Планета зірок» після того, як востаннє у 2011 році його приймав «Артек». І естафету передано у надійні руки.

Всеукраїнський  дитячо-моло­діжний конкурс «Планета зірок» проводиться в рамках широкомасштабного благодійного дитячого проекту «Світ талантів - цвіт нації» і є відкритим Всеукраїнським конкурсом талановитих виконавців з вокалу та хореографії.

Віктор Гусаров

Фото автора