НЕТІШИНСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ ВІД АТОМНИКІВ

 Ще  на початку серпня поточного року ГО «Нетішинська самооборона» розпочала плідну співпрацю з Хмельницьким відділенням ВП «Складське господарство» ДП «НАЕК «Енерго­атом», що розташоване в м.Нетішин. Тоді працівни­ки підрозділу вирішили на загальних зборах трудового колективу роз­поч­ати щомісячний збір допомоги для нетішинських військових та  передавати кошти тій організації, яка допомагає безпосередньо нетішинським солдатам та надає звіти про витрачені кошти.

Нас  запросили на колективні збори, де представники «Самооборони» прозвітували про свої витрати та відповіли на всі запитання працівників, та домовились про подальшу співпрацю.

Відтак щомісяця ГО «Нетішинська самооборона» отримувала від підприємства кошти на рахунок організації, а також готівкові кошти від трудового колективу. Всього було передано «Самообороні»  41 555 гривень.

  За ці кошти придбано дев’ять кевларових шоломів, вісім з яких «Самооборона» передала спецвзводу в/ч 3043 з охорони Хмельницької АЕС  Національної гвардії України, п’ять комплектів зимової форми, зимові чоботи, берці, балаклави, а також 7654 грн було витрачено  на часткову заправку соляркою (468,5 л) фури, яка 6 грудня доставила дрова в 128 окрему гірсько-піхотну бригаду, розташовану під Дебальцево.

Хочеться подякувати профспілковому комітету підприємства та особисто активістам підрозділу Надії Мельничук та Олександру Кирилюку.

Активісти ХАЕС також долучаються до збирання допомоги для нетішинських військових.

 Ще влітку представники відділу контролю металу ХАЕС передали нам 2380 гривень.

 11 грудня, перед черговою відправкою «Самообороною» фури з продуктами, речами, військовою амуніцією та солодкими подарунками військовим на схід країни, колектив енергоремонтного підрозділу ВП ХАЕС надав кошти в розмірі 6372 грн. Ці кошти, за бажанням колективу, були використані на заправку соляркою (395 л) цієї фури.

Наша щира вдячність заступнику начальника ЕРП по роботі з персоналам  Дмитру Валері­йовичу Міщенку.

На початку грудня «Самооборона» провела зустріч з активістами волонтерського руху тур­бінного цеху ВП ХАЕС, на якій було вирішено, що трудовий колектив цеху також долучиться до збору коштів для допомоги військовим в АТО.

 11 грудня представники ТЦ передали ГО «Нетішинська самооборона» кошти у розмірі 7950 грн та запевнили, що співпраця буде продовжуватися й надалі та набуде постійного характ­еру. Хочемо подякувати активістам Костянт­ину Бичкову, Руслану Будяковському, Євгену Петровському.

Також «Самооборона» розпочала співро­бітництво з волонтерською групою ХАЕС. Її активісти передали 11 грудня, перед відправкою фури на схід, багато продуктів та речей, які зібрали працівники ВП ХАЕС, а також надали фізичну допомогу при завантаженні фури на схід. Від нас начальнику ПЕУ Михайлу Іванову та Юрію Смолію (ПЕУ) слова щирої вдячності за сприяння і допомогу.

Сьогодні ГО «Нетішинська самооборона» намагається налагодити зв`язки з усіма волонтерами ВП ХАЕС, з якими, ми сподіваємося, в нас також буде плідна та довготривала співпраця.

З часу оголошення  «Нетішинською Самообороною» повномасштабного збору коштів, продуктів харчування, медикаментів та одягу для наших військовослужбовців, які зараз знаходяться у зоні бойових дій на Сході України відправлено на схід 7 автомобілів з продуктами, посилками та спорядженням. Кожен тиждень ми відправляємо передачі та посилки через «Нову пошту», або знайомими волонтерами.

Зараз вже потік допомоги від нетішинців зменшується, а потреби військових зростають – вони потребують теплу форму, термобілизну, генератори, бензопили, колоди та плівку на бліндажі, дрова та ін.  Тому сподіваємося, що працівники ВП ХАЕС і далі співпрацюватимуть з нами.

Бажаючим допомогти, кошти можна перераховувати на карту Приватбанку 6762 4620 8746 8762, Камозін Юрій Миколайович.

Іван Коваль,

голова ГО «Нетішинська Самооборона»