До виконання завдань із засобами індивідуального захисту

В залі засідань навчально-тренувального центру відбувся навчальний семінар з використання засобів індивідуального захисту компанії "3M". Його учасникам були представлені кращі зразки продукції, виготовленої за сучасними технологіями, і яка використовується на енергетичних підприємствах для захисту працівників під час виконання робіт, пов’язаних з впливом шкідливих фізичних та хімічних факторів.

Працівники ХАЕС мали змогу оглянути різні типи респіраторів, спеціальних масок для захисту зору і слуху. За словами старшого торговельного представника компанії "3М" Андрія Бунецького, сьогодні на Хмельницькій АЕС використовується майже десяток найменувань  продукції цієї компанії. Найбільшим попитом користуються засоби захисту органів дихання та слуху під час проведення ремонтних кампаній. Тривалий час працівники турбінного відділення у ході роботи використовують бірюші саме цього виробника.

- Компанія "3М" - багатопрофільна міжнародна корпорація з віковою історією та багаторічними традиціями,- розповідає Андрій Бунецький. - Її продукція зустрічається скрізь: дома та в офісі, в лікарнях та стоматологічних клініках, на виробничих підприємствах, в автомобілях, літаках, на дорогах. На сьогоднішній день компанія має представництва в багатьох країнах світу, виробляє і продає продукцію більш ніж в двохстах державах. Компанія "3М" відкрила дослідницькі лабораторії в 34 країнах, заводи в 139 країнах і регіональні представництва у 188 країнах. Історія виникнення "3М" - це безперервна низка технологічних винаходів. Вчені та інженери компанії  створили кілька десятків оригінальних запатентованих технологій, починаючи з найперших розробок, які стосувались виробництва клеючих сумішей та абразивів, і закінчуючи такими революційними технологіями, як мікрореплікація та керування світловим випромінюванням. Серед найвідоміших винаходів компанії - клейка стрічка Scotch. Це сталося на початку 20-их років минулого століття. Тепер без цього винаходу важко уявити будь-яку канцелярію, клейка стрічка стала постійним супутником нашого життя.

Співпрацю із компанією "3М" позитивно оцінив начальник відділу охорони праці Хмельницької АЕС Сергій Романко. Він підкреслив, що на під­приємстві серед пріоритетних напрямів  охорона праці та культура виробництва. Використання сучасних засобів індивідуального захисту працівників засвідчує цивілізований підхід до основного виробництва.

Під час семінару  чимало запитань було адресовано представнику фірми «Консафеті» Володимиру Шепетьку, яка є дистрибютером компанії "3М" і сприяє надходженню на український ринок високоякісної продукції індивідуального захисту.

Олександр Шустерук

Фото автора