Допоможімо українському морському та повітряному  флотам

Всеукраїнська асоціація ветеранів-підводників вважає своїм громадянським обов’язком допомогти морально і матеріально захисникам морських та повітряних  рубежів України, котрі переживають складні часи в зв’язку з загостренням ситуації в Криму. З ініціативи міської благодійної організації «Екіпаж» і відділення Асоціації ветеранів-підводників в Хмельницькій області сьомого березня поточного року розпочато збір коштів для перерахунку екіпажам кораблів та авіаційних частин. Оперативно відреагували на такий клич працівники атомної електростанції, не з примусу, а за покликом серця, долучившись до доброї справи. Уже вдалося назбирати певну суму і переказати по 7,5 тисячі гривень на корвет «Тернопіль», корабель управління «Славутич» та підводний човен «Запоріжжя». Також через відділення Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників в Одесі 10 тисяч гривень було переказано флагману українського флоту – «Гетьман Сагайдачний». Командир флагману подякував нетішинцям за розуміння і підтримку, втім прийняти її відмовився, попросивши перенаправити кошти кораблям, які перебувають у Севастополі. Аргументував таку позицію тим, що екіпаж флагмана, повернувшись з походу, отримав грошову винагороду, а от заблоковані кораблі справді переживають скруту. Пропозицію нетішинці прийняли і вже 11 березня 8,5 тисяч гривень були переказані «Запоріжжю», а на 1.5 тис. грн. придбано та передано для екіпажу «Гетьман Сагайдачний» 126 пачок цигарок.

Збір коштів продовжується, планується  переказ 5 тис. гривень на авіабазу «Бельбек».  Командир  бази Юлій Валерійович Мамчур, заступник командира по роботі з персоналом Олег Олегович Шаповал завчасно висловили подяку працівникам ВП ХАЕС, та пообіцяли і надалі мужньо стояти на захисті інтересів України.

Додаткову інформацію щодо надання допомоги військовим  можна отримати в координаторів благодійної акції І.А.Дмитрука (6-25-42), С.М.Бобіна(6-26-73), С.І.Романка(6-20-04).

Крім того, Всеукраїнська асоціація ветеранів-підводників звернулася до всіх ветеранів флоту Російської Федерації з закликом утримуватися від братовбивчої риторики, оперувати достовірними фактами про події в Криму і не користуватися сумнівними джерелами інформації.