За активним довголіттям в рідні Карпати!

Енергетична команда неті­шинських нордиків знову відправилася у захоплюючу подорож -  цього разу нам підкорялися краєвиди славного міста Яремчі. Суто жіночу бойову команду склали - М.Г. Троценко, Л.В. Тимчук, А.Н. Горобець, Г.С. Омельчук, Л.В. Красікова та Л.П. Гонжак -  прихильниці здорового, а головне активного відпо­чинку. Карпатське містечко нас зустріл­о чудовою тихою погодою, привітними місцевими жителями і без єдиної крихти снігу! Стосовно останнього – те було і не найголовнішим, адже насамперед ми приїхали ходити, дихати, набиратися енергії та позитиву.

Власне у перший день і відбулося підкорення місцевої вершини г. Маковиці, висотою у 984 м. Назва гори походить від слова маківка (верхівка). Шлях на гору почався повз височенні готелі та туристичні бази, які зовсім скоро змінив затишний казковий ліс і чисте гірське повітря. Здійнявшись на вершину, нам від­крився чудовий краєвид на весь Національний Карпат­ський парк – й справді дух перехоплювало! Насолодившись вдосталь, ми  почали спуск. Зворот­ня стежка­  нас привела до скель Довбуша. Це могутні кам’яні брили, в яких за легендою переховувся ватажок оприш­ків Олекса Довбуш. Місцевий екскурсовод, пан Іван цікаво повідав нам про національні обряди та звичаї і дав можливість думками поринути у ті часи.  А на вечерю нас чекала смачна грибна юшка, яка стала чудовим підсумком першого дня.

Подолавши за перший день понад 10 кілометрів, другого дня на нас чекав чудовий “здоровий” від­починок. Після відвідин міського сувенірного ринку, цілий день ми провели в чудовому спа-готелі, де в нашому розпорядженні були декі­лька басейнів з гідромасажами, лазня з різноманітними парними, в тому числі і єдина в Україні пивна, де можна подихати парою з дріжджів, а також аромагрот та фінська парна лазня. Все це чудово доповнили льодова кімната та льодова купель. Відновивши свої сили, ми зустріли Святвечір, смакуючи національну кутю та банош.

Сповнені енергією чистої природи, новими враженнями та чудовими емоціями, ми вирушили  до рідного міста, подумки і вголос плануючи нові сходження!

Юля Матвієнко,

клуб скандинавської ходи