За електроцехом затримки не буде

У цьогорічному ППР на енергоблоці №1 задіяні орієнтовно 350 працівників електричного цеху. Наявний парк приладів, інвентаря та пристосувань необхідні для якісного виконання запланованих робіт­­, які є в розпорядженні ЕЦ, дозволяють справитися з поставле­ними завданнями вчасно і без будь-яких затримок. Про це у розмові з журналістами повідомив заступник начальника електроцеху з ремонту І.М.Полович.

Особливістю проведення ППР-2014 енерго­блока №1, за словами Ігоря­ Михайловича, є його змі­­щення в часі. Вийшло так: плановий ремонт мину­лого і поточного року об’єд­наний і те, що могло бути виконане в 2013-у, пере­йшло на 2014. Отож, обся­ги­ робіт збільшилися, що врахо­вано при формуванні гра­фіка їх проведення. На нинішній ППР, по лінії електроцеху зокрема, заплановано проведення капі­таль­ного ремонт­у турбогене­ратора­ з виконанням робіт з переущільнення приставних частин та капітальним ремонтом ротора. Необ­хідно також здійснити поточний ремонт блокового трансформатора з трансформаторами власних­ потреб, капітальний – струмопроводів 24 кВ та ЕД ГЦН-1, регламе­нтні роботи по ремонту електричних мереж власних потреб змін­ного та постій­ного струму, систе­м пожежної сигналізації та пожежогасіння, виконання ремонтів кабельних ліній, тощо. Ремонт­ні роботи охоплюють обладна­ння систем, важливих для безпеки, і систем­ нормальної експлуатації.

Початок ППР проходить на достойному рівні, всі заплановані роботи виконуються вчасно, якісно, без відхилення від графіка. Станом на вівторок, за словами І.М.Половича, був підготовлений до комплексного опробування третій канал безпеки, тривали інші роботи на виведеному в ремонт обладнанні. З реконструктивних робіт заплано­вано не надто багато: виконується заміна кабельних герметичних проходок системи герметичного огородження в кількості 16 штук, виключення із електричної схеми власних потреб тиристорного комутаційного пристрою 1ТКЕП-3, переведення живлення збірок HG60, HG66.

Записала Ольга Сокол

Фото  Віталія  Ляшука