Мистецтво їх веде по життю

Міська художня школа  здійснила випуск 42 талановитих учнів. У Палаці культури міста відбулись з цього приводу урочистості, які запам’ятаються батькам і самим винуватцям цієї події. Це було зворушливо, адже випускники різного віку і навчались за різними напрямками та неоднакову кількість років: одні чотири роки, інші – сім. При цьому діти отримали грунтовні знання з історії мистецтв, навчились розуміти і самостійно відтворювати світ кольорів, фарб, опанували навичками графіки, живопису, лозо- та бісероплетіння, ткацтва, моделювання і шиття одягу тощо. Принаймні це вже збагачені різнобічною палітрою знань про кращі зразки мистецьких діянь люди.  Варто заглянути на вогник мистецької галереї Арт-пласт, де традиційно виставлені кращі зразки доробку учнів художньої школи. Директор закладу Інна Степаненко і під час випускних урочистостей, і презентуючи колекцію здобутків вихованців наголошувала, що Нетішину поталанило на вихованців і викладачів, що на порозі свого 25-річя  ПСМНЗ "Міська художня школа" має з чим йти в майбутнє. Більше половини викладацького складу школи – її колишні випускники, зокрема  Є.В.Садовець, І.І.Кравчук, Ю.В.Степанишена, Т.В.Поліщук, В.Д.Пісемська, О.О.Іванова, С.П.Воротняк, А.В.Блінова. Нинішні учні гучно заявили себе на різноманітних конкурсах, зокрема і такому, як «Атомна енерегтика і ми». Найбільше учасників у цьому мистецькому змаганні – представники художньої школи Нетішина. Вони постійно в числі призерів і демонструють зрілі, вагомі роботи.

На продовження теми доречно назвати лауреатів дев’ятого щорічного конкурсу дитячо-юнацької творчості «АЕС – Добробут – Батьківщина» за темою «Україна єдина», що проводиться серед молоді міст-супутників атомних станцій України. Так у жан­рі малюнок (категорія 10-13 річні учасники) учениця художньої школи посіла друге місце.

Всього від регіону розташування ХАЕС було представлено сім учасників. Крім Л.Квятковської у призову когорту потрапила нетішинка Вікторія Андрійчук у жанрі декоративно-прикладне мистецтво з роботою «Нічне місто». Приз глядацьких симпатій отримав Назарій Колодяжний, що з Вельбівного на Острожчині.

Їм, а також іншим учасникам різноманітних художніх форумів Анні-Марії Макарик, Ірині Борцовій (Нетішин), Вікторії Клей (с.Киликиїв на Славутчині), Марії Стецюк з Оженина Острозького району заступник генерального директора Хмельницької АЕС Віктор Демидюк вручив призи від організаторів – ДП «НАЕК «Енергоатом» та ВП «Хмельницька АЕС». Він побажав усім насолоджуватись красою навколишнього світу, творити в ім’я добра, розвивати свої таланти, любити мистецтво, людей, рідний край.

Віктор Гусаров