Нова система для безпеки діючих енергоблоків

У навчально-тренувальному центрі ВП ХАЕС відбулась презентація макету системи діагностики порушень, на розробкою якої зараз працюють спеціалісти науково-виробничого об’єд­нання «Імпульс». За словами його старшого наукового спів­робітника Дмитра Будика, нова продукція стане у пригоді операторам діючих енергоблоків у виявленні та фіксуванні порушень в роботі обладнання.

Під час заходу представники оперативного персоналу, реакторного цеху, цеху теплової автоматики та вимірювань, служби головного технолога познайомились з технологіч­ними­ особливостями нової системи діагностики. Презентація проходила у діловій обстановці. Спеціалістів ХАЕС цікавили основні переваги засто­­сування розробки науковців «Імпульса» в підвищені надійності та безпечній експлуатації діючих енерго­блоків.

На презентації також було зазначено, що на сьогодні науково-виробниче об’єд­нання «Імпульс» є надійним партнером у розробці, виробни­ц­тві та впровадженні програмно-технічних комплексів АСУ ТП для потреб атомної енергетики. Його системи успішно експлуатуються і на ХАЕС.

У ході підбиття підсумків представлення макету фахівці «Імпульсу» зазначили, що спілкування із спеціалістами ВП ХАЕС дасть їм можливість внести певні корективи у технологічні параметри нової продукції.

Наш кор.

Фото  Олександра  Шустерука