Опікуються інвалідами

Непрості часи настали для українців, особливо для тих, у кого є проблеми із здоров’ям. У Нетішині цією категорією людей опікується насамперед Управління праці і соці­ального захисту населення. А ще деякі громадські організації. Бо ж часом слово підтримки важить  не менше, ніж матеріальна підтримка.

Протягом трьох останніх років відділ у справах­ інвалідів, ветеранів та громадян, постра­ждалих внаслідок Чорнобильської катастро­фи при управлінні очолює Олена Валентинівна Новачук. Разом з нею цю непросту роботу виконують два фахівці –  Юлія Васи­лівна Панасю­к та Лариса Василівна Коробчук. На обліку 946 осіб з обмеженими можли­востями, які вимагають постійної допомоги. Серед них 146 дітей, 76 – інвалідів війни та 694 інваліди загального захворювання.

В числі постійних турбот працівниць відділу – забезпечення санаторно-курортними путів­ками, здійснення компенсаційних виплат тощо.

Відзначимо, що у першому-третьому кварталах поточного року для людей з особливими потребами виділено 12 путівок, зокрема чотири - для інвалідів війни, шість – для інвалідів загального захворювання, дві – для вдів. Ще шість путівок виділили для чорнобильців. Шкода, що із відомими подіями на сході країни двоє нетішинців відмовились їхати у санаторїї Дніпропетровщини.