Профілактика аварійності пасажирських перевезень

Минулого тижня в міському райвідділі міліції відбулася робоча зустріч начальника ВДАІ Олександра Дідюка та інспектора Василя Ляшкова (на фото) з нетішинськими автоперевізниками, які забезпечують пасажирські перевезення в нашому регіоні.

Керівники державтоінспекції поінформували присутніх про стан аварійності, яка виникає за участі  маршруток та міжміських автобусів. Посилена увага до цієї проблеми продиктована тим, що в більшості випадків при скоєнні таких аварій потерпілими стають звичайні пасажири та перехожі.

Подібні профілактичні заходи та спільне обговорення з перевізниками проблемних питань стосовно якості дорожнього покриття, розміщення дорожніх знаків, розмітки, роботи світлофора зможуть значно зменшити кількість аварійних ситуацій на дорогах, які дуже часто призводять до заподіяння великої майнової шкоди, а то і до нанесення важких травм або смерті учасників дорожнього руху.

Учасникам зуст­річі було запропоновано внести свої пропозиції та зауваження, спрямовані на забезпечення сприятливіших умов при наданні послуг з пасажирських перевезень та зменшення аварійності. Інспектори пообіцяли врахувати це у своїй подальшій роботі. Зокрема Олександр Дідюк запевнив, що нагальна потреба встановлення додаткових світлофорів у центрі міста та відновлення на окремих ділянках пристроїв для обмеження руху знаходиться на стадії вирішення.

Петро Войтович

Фото автора