Минулої п’ятниці Нетішин відвідала молода поетеса Анастасія Дмитрук. Її поетичний вечір в міському Палаці культури проходив при повному аншлазі.

Анастасія стала відомою завдяки віршам, серед яких найвідоміший: «Мы никогда не будем братьями», який в прямому розумінні сколихнув прихильників віртуального простору  в Україні та Росії. Анастасія Дмитрук відчула, що таке прихильність читачів та ненависть політичних опонентів. Апогеєм цього процесу став однойменний кліп,  створений на музику латвійського композитора Віргіліса Пупшіса. Про це вона серед іншого розповіла нетішинській аудиторії.

До громадянського циклу поезій Анастасії Дмитрук не лишився байдужим і грузинський композитор та бард Заза Заалішвілі. Сьогодні в Інтернеті можна почути його пісню на слова молодої поетеси «Верните нам наше небо», в якій засуджено агресію сусідньої держави.

Анастасія свій шлях в поезію розпочала з інтимної лірики і вважала це звичайним захопленням. У свідомості дівчини все кардинально змінилося під час подій на Майдані, коли у протистояннях пролилася кров. Вона взяла на озброєння поетичне слово. Для нетішинської аудиторії воно припало до душі, бо кожен вірш Анастасії Дмитрук увінчувався вдячними аплодисментами.

В організації зустрічі молодої поетеси із нетішинцями посприяла громадська активістка Тетяна Захаревич-Любченко.

На завершення творчого вечора Анастасії Дмитрук усі бажаючі змогли придбати її дебютну поетичну збірку «Верните нам наше небо», кошти від реалізаці якої будуть направлені на підтримку українських військових у зоні АТО.

Наш кор.