М’яч на центр

Здається ще вчора ганяв з однолітками м’яча на шкільному подвір’ї і був юним-юним, перспективним спортсменом, аж раптом – 50. Проте і сьогодні він годен зіграти у футбол і у підкаті «зняти з ноги» м’яч у нападника. А ще краще – навчити цьому молодь.

Тренеру нетішинської КДЮСШ Леоніду Григоровичу Коробчуку півстоліття. Навчаючись у Малоскнитській початковій школі, він і гадки не мав, що підійде до ювілею з багажем тренерських знань і великою кількістю вдячних учнів.

У школі йому не було рівних у бігові та на футбольному полі. З 11 секундами на стометрівці він виглядав таким міцним і стрімким, що вірилось у рекорди. Та крім фізичних кондицій у спринті важливо мати певний зріст, довжину кроку тощо. Бог не дав таких параметрів, проте і не обділив силою, наполегливістю, цілеспрямованістю. Відтак після закінчення середньої школи він стає студентом Ка ’янець-Подільського державного педагогічного інституту. "Флякфакультет", як називають до сьогодні фізкультурників, випускав гарних фахівців. Після закінчення вузу Леонід викладає фізкультуру та військову підготовку у Головлівській середній школі. Любить свій фах, залучає до занять спортом сільську молодь. Так сталось, що й майбутня дружина Людмила була серед його вихованців. Їх спортивні і життєві доріжки перетнулись і після закінчення медучилища Людмила стає дружиною Леоніда. Разом вони переходять на роботу у Нетішин. Леонід стає викладачем фізвиховання у ЗОШ №1. Організована ним команда стає кращою в місті, демонструє динамічний гострий і прогресивний футбол, а тренер стає помітною фігурою у спортивному житті міста. Відтак його запрошуєть на тренерську посаду дитячої комплексної спортивної школи профспілкової організації Хмельницької АЕС. І тут він прийшовся «до двору», адже віддає всю енергію  і знання юним. Директор КДЮСШ Валерій Кравчук, старший тренер закладу Володимир Моцюк  констатують постійне зростання тих вихованців, які потрапляють під крило Леоніда Григоровича. Плеяда гарних футболістів вихована Л.Коробчуком. А в колективі тренерів його знають не лише, як фахівця, але й як людину з почуттям гумору, як надійного товариша.

Піднявши на крило двійко ді­тей, Леонід Григорович залишається авторитетом у сім’ї, є наставником для десятків вихованців футбольної секції ППО ХАЕС, є гідним представником нетішинського спорту у місті і на обласному та навіть міждержавному рівнях. Команди під наставництвом Л.Коробчука виступали у міжнародних турнірах у Австрії, Болгарії, Литві, Білорусії, Польщі. І відгуки колег звідусюди доброзичливі та позитивні. Добра вам, тренере!

Петро Шелепало