У теплі й комфорті за будь-якої погоди

Багато років поспіль у транспортному цеху ХАЕС виконується комплекс заходів, спрямованих  на поліпшення умов праці персоналу, збереження в належному стані наявного транспорту і обладнання. Про це неодноразово писала і наша газета, отож вкотре перераховувати вже не раз озвучений перелік конкретних робіт немає потреби. Не став деталізувати й повторюватися і начальник транспортного цеху Михайло Паришкура, з яким мали зустріч напередодні професійного свята автомобілістів. Вже реалізовані проекти змогли побачити, оглядаючи територію і виробничі приміщення цеху. Впадають у вічі чистота і впорядкованість, відремонтовані світлі коридори, охайно облаштовані буфет, кімната відпочинку водіїв, гардероб, душеві… Ремонтна майстерня має сучасну підлогу, з якої легко можна видалити плями мастила та іншого бруду. Тут же змонтований і невдовзі почне експлуатуватися новенький автопідйомник для легковиків, що значно покращить умови праці ремонтників.

Є чимало задумів, які належить втілити в наступному році. Серед них – реконструкція системи вентиляції у критій стоянці автотранспорту, встановлення автономного джерела живлення на АЗС, інші роботи, у тому числі й на дільниці залізничного транспорту, спрямовані на створення належного мікроклімату в приміщеннях, щоб і люди, і техніка за будь-якої погоди були в теплі і сухості, не відчували незручностей і дискомфорту. У цеху однаково дбають про умови праці як автомобілістів, так і залізничників – своїх партнерів по підрозділу.

- 2013 рік став для нашого колективу ювілейним, - зазначив начальник транспортного цеху Михайло Паришкура, - адже з моменту створення станційного автогосподарства минуло три десятиліття. До речі, наш цех наймолодший з усіх чотирьох аналогічних підрозділів на українських АЕС. Але незважаючи на це, завдяки професійній майстерності наших працівників, відповідальності за доручену справу і високій виконавській дисципліні, ми не пасемо задніх.

За останні 10 років колектив зробив багато для покращення технічного стану автопарку, умов праці людей. Зусилля персоналу, цілковите розуміння наших проблем генеральним директором станції Миколою Сергійовичем Панащенком, його заступниками і сприяння у їх розв’язанні дають свої результати. Сьогодні працівники транспортного цеху, єдині з-поміж усіх інших українських АЕС, самотужки виконують капітальні ремонти кузовів автобусів і легкових автомобілів. У великих об’ємах і за короткий час. Під силу персоналу і капітальні ремонти двигунів та агрегатів всіх марок машин.

Для покращення умов праці збудували навіси на АЗС, тож навіть у дощову погоду водії, заправляючи автотранспорт, не терплять незручностей. А ще – навіс в районі зварювальної і фарбувальної дільниці для проведення ремонтних робіт автотранспорту в будь яку погоду. Закінчуємо будівництво навісу  для автобуса «Сканія» - дороговартісного автобуса, який є своєрідною рекламою Хме­льницької АЕС. Паралельно виконуємо ремонти виробничих  та службових приміщень, уже закінчили ремонт під­логи в ремон­тній майстер­ні. Кожен рік намагаємося щось зробити для покращення умов праці своїх людей. Треба сказати, що персонал і сам не цурається такого роду занять, вносячи свою посильну допомогу.

- Михайле Миколайовичу, а чи достатньо матеріалів, запасних частин, аби вчасно і якісно виконати капітальні ремонти, про які ви говорили?

- Певні проблеми з постачанням необхідних запчастин виникають, але намагаємося їх вирішувати.

- Якщо говорити про оновлення автопарку, що, на вашу думку, потрібно замінити невідкладно: легковий, вантажний автотранспорт, спецтехніку?

- За ідеальних умов – все. А взагалі, маючи необхідні кошти, насамперед я б закупив нову спецтехніку та ввів би в експлуатацію тепловозне депо, що дало б можливість проводити ремонти залізничної техніки власними силами.

- За кілька днів ваше професійне свято.

- 27 жовтня його відзначатимуть працівники автотранспорту, 4 листопада – залізничники. Вітаю своїх колег, всіх, хто пов’язаний з роботою автомобільного і залізничного транспорту з професійним святом. Бажаю міцного-міцного здоров’я, довгих і щасливих років життя. Нехай у ваших сім’ях завжди панують мир, взаєморозуміння, достаток, нехай завжди у вас буде робота і гідна зарплатня. Нехай ангел-охоронець і сам Господь будуть поруч, допомагаючи у всіх добрих справах.

Ольга Сокол

Фото  Віталія  Лящук