Учнi  регiону активiзувались

Нещодавно в Інформаційному центрі ХАЕС відбувся конкурс рефератів серед старшокласників, котрі протягом року відвідували факультатив «Вступ у ядерну енергетику». Журі, до складу якого увійшли начальник ВРГіЗМІ Тетяна Лиситчук, заступник начальника ВОНС-начальник ЕХЛ Олександр Голод та провідний інструктор відділу підготовки оперативного персоналу НТЦ Юрій Шубовський, заслухали шістьох учасників. Юні дослідники обрали різні теми, що стосуються галузі атомної енергетики. У пригоді їм стали знання, які були отримані на заняттях факультативу, а також рекомендована література, публікації в засобах масової інформації. Цікавим за змістом був виступ учениці дев’ятого класу Українківської ЗОШ І-ІІ ст. Острозького району. Журі одноголосно присудило їй перше місце.

Також перше місце поділили автори реферату «Відновлювальна енергетика в с. Мислятин»  Павло Довбуш та Максим Довбуш.

Друге місце дісталось учню одинадцятого класу Грем`яцької ЗОШ І-ІІ ст. Острозького району Віталію Демчуку. Третій результат в учениці дев’я­того класу Ленковецької ЗОШ І-ІІІ ст. Шепетівського райо­ну Тетяни Петрук.

Заступник начальника ВОНС-начальник ЕХЛ Олександр Голод з приємністю констатував, що діти до написання робіт підходять з великою відповідальністю і постійно демонструють високий рівень знань. Це їх вагомий крок до пізнання атомної енергетики.

Якщо  проаналізувати попередні роки проведення конкурсу рефератів, то призові місця пості­йно були у нетішинських школярів. Згодом така гегемонія  похитнулась, бо журі під час підсумків одного з конкурсів кілька років тому присудило гран-прі  ліцеїстці географо-економічного профі­лю ліцею-інтернату міста Славути Олені Ковальчук, яка є уродженкою села Кунів Ізяславського району. Вона успішно захистила реферат на тему: «ХАЕС: проблеми та перспективи розвитку». Згодом до когорти переможців приєдналися й інші вихованці загальноосвітніх шкіл,  розташованих в зоні спостереження Хмельницької АЕС.

Наш кор.

Фото  Олександра Шустерука