Факельний пробiг у Нетiшинi

8-9 травня цього року Україна та світ вшановуватимуть пам’ять мільйонів, що стали жертвами буремних подій Другої світової війни та полягли в боротьбі проти диктаторів за мир і демократію.

29 квітня нетішинці стали свід­ками та безпосередніми учасниками агітаційно-пропагандистського пробігу фа­ке­ло­носців Олімпійського вогню, ветеранів спорту, дітей вій­ни, учасників Великої Вітчизняної війни, присвяченого 70-ій річ­ниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

До нашого міс­та завітали сивочолі ветерани з міста Хмельницького, які досягали перемог на буремно-життєвих та спортивних нивах.

Зустріч факелоносців миру в Нетішині органі­зувала міська влада. До пробігу долучилися учні загальноосвітніх шкіл, спортсмени КДЮСШ та СК «Енергетик», Рада ветеранів міста.

Учасники забігу подолали дистанцію від універмагу (просп. Незалежності) до вул. Старонетішинської, де відбулося покладання квітів та кошиків із квітами до пам’ятника загиблим воїнам. Почесну місію виконали представники місцевого і обласного ветеранських рухів. З вуст високоповажних гостей звучали промови, гасла, особистісні розповіді про горе та шкоду, завдану вій­ною. Молодь отримала напутні слова.

Учасники пробігу отримали сертифікат, підписаний організаторами – начальником управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації І.Мерлені; головою Президії обласного відділення Міжнародної Асоціації ветеранів фізичної культури та спорту В.Барбалюком, головою Хмельницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Ю.Краснюком.

Богдан Фединчук