Футбольні надії Нетішина

На сьогоднішній день кращим футболістом, виходцем з Нетішина, беззаперечно вважається Валерій Федорчук, капітан  «Карпат», член футбольної збірної України.

Біля витоків спортивного герці Валерія стояв тренер КДЮСШ ППО ХАЕС Володимир Моцюк, на рахунку якого багато підготовлених яскравих молодих футболістів. Це вже після нього підхопив гравця знаний фахівець Валерій Базилевський, який у вінницькій «Ниві» формував характер спортсмена. Зрештою наш земляк пройшов «університети» у команда­х вищої ліги  - «Кривбасі», «Дніпрі», «Карпатах».

Три роки поспіль Валерій Федорчук віддає данину шани своїй альма-матер, започаткувавши турнір «Футбольні надії» із залученням кращих юнацьких колективів краю. Цьогоріч до Нетішина з’їхались команди з Вінниці, Луцька, Житомира, Славути, Дубно, Ізяслава, Волочиська, Оженина та інших населених пунктів, всього 225 учасників.

Боротьба на паркеті спорткомплексу була запеклою і безкомпромісною. З найкращого боку проявили себе саме вихованці Володимира Моцюка. Вони впевнено здолали однолітків з Славути 4:0, міста Ромни 7:2, дубненців 2:1, Житомира 3:2 і вийшли у півфінал, ден на нетішинців чекала «Волинь»-2 з Луцька. Неті­шинці здолали опір цього колективу 3:2 і у фіналі з таким же рахунком завдали поразки хлопцям з Волочиська. Саме у цій грі проявився характер нетішинців, які по ходу гри двічі програвали суперникам. Найбільше м’ячів у ворота суперників «накидав» кращий бомбардир турніру Андрій Апончук – 12. А здобували перемогу разом з ним воротарі Тарас Самчук та Богдан Сергєєв, захисники Влад Бондаровський (кращий захисник турніру), Назар Лишень, Дмитро Романюк, Яро­слав Ковальчук, півзахисники Назар Гаврилюк, Валентин Олійник, Андрій Нікітюк, Артем Докторук, нападник Ілля Будига.

Отже, другу сходинку турніру зайняли волочиські спортсмени, третю – лучани.

– На футбольному полі немає переможених, відзначив спонсор і організатор турніру Валерій Федорчук. – Той, хто нині тріумфує, не обов’язково матиме перевагу в завтрашніх матчах. Головне – гра, яка приносить задоволення і футболістам, і глядачам.

Призи, подарунки, грамоти і дипломи отримали учасники змагань, а ще автографи Валерія. Відомий спортсмен запевнив, що й надалі спонсоруватиме цей турнір заради розкриття нових яскравих талантів.

Відзначимо, що велику організаторську роботу здійснюює адміністрація спорткомплексу, профкому ППО ХАЕС і його структурного підрозділу КДЮСШ.

Петро Шелепало