За своє життя лідер партії «Захисники Вітчизни» Юрій Кармазін підкорив чимало вершин. Розпочавши юридичну кар’єру у студентські роки, в 27 уже став районним прокурором в Одесі. Найактивніший парламентарій Верховної Ради, він за 4 роки виступив у сесійній залі 2157 разів. Загалом же ВР віддано 12 років життя.

Сенатор інтернаціонального парламенту. Посвідчення цієї організації мають такі відомі політики як Нельсон Мандела, Михайло Горбачов, Гілларі Клінтон.

Напередодні жіночого свята головний захисник Вітчизни Юрій Кармазін завітав до Нетішина. Щирі і теплі слова привітань висловив мужній політик на адресу жіноцтва. Висвітлював свої політичні погляди безкомпромісний захисник закону. Схеми, діаграми, таблиці, порівняльний аналіз. Розповідь послідовна і логічна. Відповіді на питання точні й вичерпні. Одно слово, враження від Кармазіна-політика в аудиторії склалися якнайкращі.

Народний депутат зустрівся з партійним активом міста та кандидатами в депутати Нетішинської міської ради від Блоку Юрія Кармазіна. На зібранні розглядалися питання політичної ситуації в країні, яка, особливо в період передвиборчої кампанії, спричинює економічну та енергетичну кризи. Лідер блоку привернув увагу присутніх до завдань передвиборчої програми, відповів на запитання однопартійців. В палаці культури «Енергетик» Юрій Кармазін звернувся до нетішинців. Він, зокрема, сказав, що добре розуміє, який тягар і відповідальність ляже на тих, хто отримає депутатські мандати 26 березня цього року. Потрібно сформулювати такий уряд, який міг би виконувати поставлені завдання, а не говорити, що в бюджеті немає грошей. Потрібно орієнтувати свої дії на потреби суспільства, а не обмежувати їх можливостями.

Уряд, який не бачить можливості для реалізації положень Конституції про те, що ніхто не повинен отримувати менше прожиткового мінімуму, не має права на існування. Поки що жоден уряд цьому критерію не відповідав.

Наразі в парламенті лише двоє членів партії «Захисники Вітчизни». Але коли їх буде мінімум 77, ситуація зміниться докорінно.

Юрій Кармазін зазначив, що маючи право на пенсію за вислугою років, він її не отримує. Не отримує навіть  надбавку за науковий ступінь і робить все, щоб життя українського народу поліпшилося уже сьогодні.

За словами Юрія Кармазіна, на вибори вони пішли окремим блоком з моральних міркувань. Це єдина сила, яка забезпечила стовідсоткову експертизу всіх законопроектів, які розглядала Верховна Рада. Для держави це нічого не коштувало. Одначе депутатам -захисникам Вітчизни це були надзусилля  протягом усіх 4-х років. Вони чесно попереджали про те, який закон не спрацює або не принесе користі суспільству. Вони не мовчали, чиїх би інтересів не торкалося б запитання.

Юрій Кармазін вважає, що податок на додану вартість не лише шкідливий з економічної точки зору, але й найбільш корупційний. Щоб отримати кошти підприємства, треба платити хабар від 20 до 40 відсотків. Тому Блок Юрія Кармазіна пропонує у своїй програмі ліквідувати ПДВ і змінити податкову систему. Податковий кодекс має бути простим і всім зрозумілим. Податкова адміністрація разом із Державною митною службою, контрольно-ревізійним  управлінням мають бути підпорядковані Міністерству фінансів України і штат має бути скорочений в 3-5 разів.

Ім’я Юрія Кармазіна знайоме нетішинцям. Минулоріч, в часи протистояння працівників ВАТ «УБ ХАЕС» новоявленим  акціонерам-рейдерам, народний депутат втрутився у ситуацію, яка склалася на підприємстві. Юрій Кармазін з трибуни Верховної Ради не лише озвучив проблему і надіслав депутатський запит високопосадовцям, але й домігся від них звіту про вжиті заходи.

«Правда! Закон! Віра!» - життєве кредо правдоборця Юрія Кармазіна. Під його знаменами і з його ідеями йдуть у Нетішинську міську раду Ігор Шевцов, Олександр Степанюк, Дмитро Оцабрика, Микола Мартинюк - люди, які послідовно відстоювали свою організацію у корпоративній війні, а тепер освоюють будівельні майданчики в багатьох регіонах України.

Лана Камінська

  Березень 2006 «Енергобудівник»